Θετική και ευχάριστη εξέλιξη κατά τον Ακιντζί η έναρξη συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας

Πολύ θετική και ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί την ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη του Τούρκου Προέδρου με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι θα αρχίσουν ερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας «εν μέσω μιας έντασης στην ανατολική Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό».
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος «πρόεδρος» αναφέρει ότι ως ένα άτομο που υποστηρίζει την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου κι διαπραγματεύσεων και την μετατροπή της ανατολής Μεσογείου από πεδίο έντασης σε πεδίο συνεργασίας, εύχεται αυτή η εξέλιξη να είναι προς όφελος των λαών και των δύο χωρών και της ειρήνης στην περιοχή.
 
Εκφράζει επίσης ειλικρινείς ευχές «εκ μέρους του τ/κ λαού» αυτή η διαδικασία να προχωρήσει με υγιή τρόπο και με το ίδιο όραμα και να οδηγήσει στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.
 
Ο κ. Ακιντζί θεωρεί, όπως γράφει, ότι με αυτή την ευκαιρία αναζωογονείται και πάλι η προοπτική προόδου σε ένα εποικοδομητικό πλαίσιο των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ, το οποίο αξιολογεί επίσης ως πολύ θετική εξέλιξη.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, στην Σύνοδο των χωρών μελών της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου, αναφέρει, θα ήταν σκόπιμο να σημειωθεί περαιτέρω προσέγγιση της Τουρκίας προς την ΕΕ με ανάλογα βήματα, καθώς και πρόοδος τόσο στην τελωνειακή ένωση, όσο και στην θεώρηση βίζας αλλά και σε παρόμοια ζητήματα.
 
«Παράλληλα με αυτά θα ήταν ένα θετικό βήμα να συγκληθεί μια διεθνής διάσκεψη για θέματα ενέργειας στην ανατολική μεσόγειο. Ως τ/κ πλευρά θα ήθελα να πω ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη θέση μας σε μια τέτοια πλατφόρμα».
 
Εύχεται επίσης, είπε, η ε/κ πλευρά να εμπνευστεί από το ότι θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Ο κ. Ακιντζί επανέλαβε την πρόταση που είχε υποβάλλει πέρυσι τον Ιούλιο για το θέμα του φυσικού αερίου, λέγοντας ότι αυτή «περιμένει στο τραπέζι των συνομιλιών. Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν στην αναμονή, παρά μόνο μέσω διαλόγου».
 
Και επανέλαβε, όπως γράφει καταλήγοντας, την έκκλησή του για διάλογο για ακόμη μια φορά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας