Τετάρτη 28 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεμπρόστιασε τον Carl Bildt για τη φιλοτουρκική του στάση ο Λουκάς Φουρλάς

  20/09/2020 12:24
Ξεμπρόστιασε τον Carl Bildt για τη φιλοτουρκική του στάση ο Λουκάς Φουρλάς

Ξεμπρόστιασε τον Carl Bildt για τη φιλοτουρκική του στάση ο Λουκάς Φουρλάς

  20/09/2020 12:24
Έντονη αντιπαράθεση εκτιλύχθηκε στο Twitter ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Λουκά Φουρλά και τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Carl Bildt, ο οποίος είναι γνωστός για τη φιλοτουρκική στάση που τηρεί εδώ και χρόνια και ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην Κύπρο και να προωθεί τις τουρκικές θέσεις.
 
Ο κ. Φουρλάς εξοργίστηκε από tweet του κ. Bildt, στο οποίο ο Σουηδός πολιτικός υποστήριξε πως η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να θέτει βέτο στις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της καταπίεσης και της καλπονοθείας στη Λευκορωσία. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι αυτό θα καταστεί ένα δυνατό επιχείρημα υπέρ της εγκατάλειψης της ομοφωνίας σε τέτοια ζητήματα.
 
Ο Κύπριος ευρωβουλευτής ρώτησε ευθέως τον Carl Bildt εάν είναι αναμεμειγμένος σε επιχειρήσεις και συμφέροντα στην Τουρκία, από τα οποία χρυσοπληρώνεται ως σύμβουλος. «Αν ναι, θα απαντήσουμε και το ερώτημα γιατί κάποιοι, όπως εσείς, μπλοκάρετε τη συζήτηση για οποιοδήποτε μέτρο κατά της Τουρκίας εδώ και χρόνια», πρόσθεσε.
 «Λυπάμαι αλλά οι πληροφορίες σας είναι λανθασμένες σε κάθε επίπεδο. Ως ευρωβουλευτής πρέπει να περιορίζεστε στα γεγονότα», απάντησε, με τον κ. Φουρλά να του λέει σε νέο tweet πως προκαλεί ερωτήματα «γιατί υπερασπίζεστε την Τουρκία με τόσο πάθος». Περαιτέρω, διερωτόμαστε γιατί εκφράζετε τόσο μίσος για τη χώρα μου. «Παραμένω στα γεγονότα. Ευχαριστώ για την απάντηση», πρόσθεσε.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας