Ξεμπρόστιασε τον Carl Bildt για τη φιλοτουρκική του στάση ο Λουκάς Φουρλάς

Έντονη αντιπαράθεση εκτιλύχθηκε στο Twitter ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Λουκά Φουρλά και τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Carl Bildt, ο οποίος είναι γνωστός για τη φιλοτουρκική στάση που τηρεί εδώ και χρόνια και ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην Κύπρο και να προωθεί τις τουρκικές θέσεις.
 
Ο κ. Φουρλάς εξοργίστηκε από tweet του κ. Bildt, στο οποίο ο Σουηδός πολιτικός υποστήριξε πως η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να θέτει βέτο στις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της καταπίεσης και της καλπονοθείας στη Λευκορωσία. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι αυτό θα καταστεί ένα δυνατό επιχείρημα υπέρ της εγκατάλειψης της ομοφωνίας σε τέτοια ζητήματα.
 
Ο Κύπριος ευρωβουλευτής ρώτησε ευθέως τον Carl Bildt εάν είναι αναμεμειγμένος σε επιχειρήσεις και συμφέροντα στην Τουρκία, από τα οποία χρυσοπληρώνεται ως σύμβουλος. «Αν ναι, θα απαντήσουμε και το ερώτημα γιατί κάποιοι, όπως εσείς, μπλοκάρετε τη συζήτηση για οποιοδήποτε μέτρο κατά της Τουρκίας εδώ και χρόνια», πρόσθεσε.
 «Λυπάμαι αλλά οι πληροφορίες σας είναι λανθασμένες σε κάθε επίπεδο. Ως ευρωβουλευτής πρέπει να περιορίζεστε στα γεγονότα», απάντησε, με τον κ. Φουρλά να του λέει σε νέο tweet πως προκαλεί ερωτήματα «γιατί υπερασπίζεστε την Τουρκία με τόσο πάθος». Περαιτέρω, διερωτόμαστε γιατί εκφράζετε τόσο μίσος για τη χώρα μου. «Παραμένω στα γεγονότα. Ευχαριστώ για την απάντηση», πρόσθεσε.

 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα