Στην αντεπίθεση ο Περδίκης-Απορρίπτει εμπλοκή του στη διαρροή, καρφώνει Συλλούρη

Σάλος έχει προκληθεί, μετά από τηλεοπτικό ρεπορτάζ που ανέφερε πως ο Γιώργος Περδίκης, είναι ο βουλευτής στον οποίο αναφερόταν ο Πρόεδρος της Βουλής, όταν ανέφερε πως οι συνεργάτες του ζητούσαν επίμονα στοιχεία, από το φάκελο για τις πολιτογραφήσεις. Ο ίδιος απορρίπτει, πάντως κατηγορηματικά πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η πραγματική είδηση στο θέμα των πολιτογραφήσεων είναι ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών παρακωλύει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή, δήλωσε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου εμπλέκονται σε διαρροή εγγράφων προς το δίκτυο Al Jazeera».
 
«Αν το πόρισμα Συλλούρη–Σωκράτους περιλαμβάνει το όνομα το δικό μου ή των συνεργατών μου, εγώ δημόσια καλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να το δημοσιοποιήσει αμέσως. Αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να με ενημερώσει, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 48 ώρες από την ώρα που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πορίσματος και δεσμεύτηκε δημόσια να ενημερώσει τον βουλευτή για τον οποίο αναφέρεται», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «εμείς θεωρούμε ότι περιποιεί τιμή για το Κίνημα και τους συνεργάτες του, που έδειξαν σε χρόνο ανύποπτο ενδιαφέρον και ερεύνησαν το θέμα των πολιτογραφήσεων όταν άλλοι ‘έκαναν την πάπια’ και έβγαζαν προσωπικό κέρδος από αυτή την υπόθεση, εκθέτοντας παγκόσμια την Κύπρο».
 
«Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αδιάλειπτα και απρόσκοπτα. Δεν θα βρεθεί κανένας να περιορίσει το Κίνημα Οικολόγων, να αναδεικνύει αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως για τα όποια συμφέροντα του οποιουδήποτε. Είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε προσωπικά, είτε οικονομικά», είπε.
 
Επίσης, δήλωσε «δημόσια και για πολλοστή φορά ότι όσα στοιχεία θέλει η Αστυνομία, είτε σε ό,τι αφορά τα έγγραφα, είτε σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μας με το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, είναι στη διάθεση της Αστυνομίας οποιανδήποτε στιγμή θέλει - ακόμα και σήμερα, να έχουμε συνάντηση και να τα παραδώσουμε».
 
«Βέβαια, αυτό το έχω πει εδώ και 15 μέρες και είναι άξιο απορίας γιατί η Αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε. Ίσως γιατί θεωρεί ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι ουσιαστικά για την έρευνα που διεξάγει», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης.
 
Στη συνέχεια, είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι το κύριο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση είναι ποιοι ευθύνονται για τις πολιτογραφήσεις, τις παράνομες πολιτογραφήσεις, τις λανθασμένες πολιτογραφήσεις που έχουν εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως και έχουν δημιουργήσει σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στην έρευνα».
 
«Κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Κάποιοι για παράδειγμα, από τη χθεσινή ημέρα έβγαλαν από τις ειδήσεις τους το γεγονός πως το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις και επέλεξαν να προβάλουν ψιθύρους και φήμες. Η πραγματική είδηση είναι ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών παρακωλύει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή. Η Επιτροπή Οικονομικών περιμένει τον Γενικό Ελεγκτή να φέρει τα πορίσματα της έρευνας του και τη Δευτέρα θα βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών, για να ανακριθεί, ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος την προηγούμενη Δευτέρα φρόντισε να στείλει ένα χαμηλόβαθμο υπάλληλο του Υπουργείου του αντί να έρθει ο ίδιος ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών», είπε.
 
Ο κ. Περδίκης διαβεβαίωσε ότι «δεν θα σταματήσει η διερεύνηση δεν θα σταματήσει η έρευνα και δεν θα σταματήσει η προσπάθεια μας να βρούμε την αλήθεια, γύρω από τα ζητήματα των πολιτογραφήσεων».
 
«Δεν μου λέει ούτε καλημέρα ο Συλλούρης»
Μιλώντας εξάλλου, ενωρίτερα στο κρατικό ραδιόφωνο έκανε λόγο για στοχοποίηση του ιδίου αλλά και του Κινήματος Οικολόγων. Υποστήριξε ότι όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με το Al Jazeera είναι στη διάθεση της Αστυνομίας, όπως είναι όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του για την υπόθεση των πολιτογραφήσεων.  «Υπάρχουν e-mails, επιστολές τηλεφωνήματα και δεν έχω κανένα πρόβλημα ο Γενικός Εισαγγελέας να άρει τη βουλευτική μου ασυλία και να μου κάνει ανάκριση η Αστυνομία. Μπορούν να έρθουν ακόμα και σήμερα στο γραφείο μου να τους δώσω όλα τα στοιχεία που έχω, αν θέλουν μπορούν να ανακρίνουν το υπαλληλικό προσωπικό του Κινήματος και τους συνεργάτες του βουλευτή εκτός Βουλής, να διερευνήσουν όσο θέλουν την περίπτωση αυτή που μας στοχοποιούν για το απλούστατο λόγο δεν είμαστε εμείς που δώσαμε τα έγγραφα στο Al Jazeera. Ξεκάθαρο. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε γιατί δεν μας αφορά αυτό το ζήτημα», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον ο πρόεδρος της Βουλής έχει κάτι με τον κ. Περδίκη, ο βουλευτής των Οικολόγων απάντησε: «Αυτό είναι ξεκάθαρο. Πρώτον ούτε καλημέρα δε μου λέει», υποστηρίζοντας ότι η στάση αυτή του Δημήτρη Συλλούρη οφείλεται στην υπόθεση της λίστας Γιωρκάτζη.

«Εξ ιδίων κρίνοντας, νομίζει ότι έχω κάτι προσωπικό εναντίον του κι ότι του κάνω πολιτικό πόλεμο», ανέφερε και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, υπέδειξε πως ο κ. Συλλούρης, «είναι ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αρνήθηκε να υλοποιήσει απόφαση του Σώματος. Έχει κλειδωμένη στο συρτάρι του τη λίστα Γιωρκάτζη κατά παράβαση δύο αποφάσεων της Ολομέλειας της Βουλής. Κι είμαι εγώ που είπα ότι εάν ήμουν στη θέση του θα παραιτούμουν. Όταν ένα Σώμα το οποίο μ’ έχει εκλέξει και το εκπροσωπώ κατά τον νόμο και το Σύνταγμα, με διατάσσει να κάνω κάτι κι εγώ δεν το κάνω, ηθικά και πολιτικά η μόνη λύση που μου μένει είναι να παραιτηθώ. Και το είπα δημόσια δυο-τρεις φορές. Φαίνεται ότι αυτό τον ενοχλεί».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα στον χειρισμό Συλλούρη για τη λίστα Γιωρκάτζη και τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, ανέφερε ότι δεν έχει υπονοήσει κάτι ούτε και διαθέτει κάποιο στοιχείο εναντίον του προσωπικά. Ωστόσο, «ο κ. Συλλούρης έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα με αναγκάσει να δώσω εξηγήσεις δημόσια όπως έδωσαν και οι βουλευτές που στοχοποιήθηκαν με την υπόθεση της λίστας Γιωρκάτζη».
 
Το ΥΠΕΣ ζητά από Ελεγκτή να μην δημοσιοποιήσει την έρευνα
Ο Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για παρακώλυση της έρευνας για τις πολιτογραφήσεις, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως μη δημοσιοποιήσει την έρευνά της για τις πολιτογραφήσεις.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο λειτουργός Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, έκανε λόγω για αποστολή απόρρητης επιστολή για το θέμα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι όπως χαρακτηρίζεται στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών πως μία εξουσία δεν μπορεί να επεμβαίνει στα πεπραγμένα και στην δουλειά της άλλης εξουσίας και πως ο Γενικός Ελεγκτής μελετά την επιστολή και αναμένει συμβουλή για το πώς θα προχωρήσει από τον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων, ώστε να απαντήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόθεση της ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι να δημοσιοποιήσει την έρευνά της στις 24 Σεπτεμβρίου.

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία