Στις κατηγορίες πως είναι… «ελληνόσπορος» απάντησε ο Ακιντζί

Μέσω συνέντευξής του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Τ24 ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε στις επικρίσεις εναντίον του στην Τουρκία, ότι είναι εχθρός ή «ελληνόσπορος», κι αυτό την επομένη του χθεσινού πρωτοσέλιδου της φιλοκυβερνητικής Γενί Σαφάκ με τίτλο «Ο ακρίτας των Ε/κ» που έκανε λογοπαίγνιο με το επίθετό του - που στα τουρκικά σημαίνει ακρίτας - και προσάπτοντάς του «την καραμέλα του ελληνόσπορου», όπως σχολίασε σήμερα στο δικό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Αβρούπα.
 
Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ για την συνέντευξη του κ. Ακιντζί στην Τ 24, ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε ότι εξελέγη «πρόεδρος» με τις ψήφους του «λαού» και ανέφερε ότι είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζεται ως «εχθρός της Τουρκίας». Αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε σε σχέση με την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και είχαν δημιουργήσει αντιδράσεις, είπε πως σε όλη την ζωή του υποστήριζε την ειρήνη και την δημοκρατία και πως οι τότε δηλώσεις του δεν σήμαιναν ότι η Τουρκία πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με τρομοκράτες, όπως τις ερμήνευσαν κάποιοι.
 
Ο κ. Ακιντζί είπε ακόμα πως τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας επηρεάζουν τα κατεχόμενα, αφού και εκεί χρησιμοποιείται ως νόμισμα η τουρκική λίρα.
 
Υποστήριξε επίσης πως ενώ πρέπει να διαφυλαχθεί η αδελφική σχέση ανάμεσα στην Τουρκία και την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, οι Τ/κ πρέπει να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους. Πρόσθεσε ότι υπάρχει υγιής και βιώσιμη σχέση ανάμεσα στις δύο «χώρες».
 
Είπε πως πρέπει να κάνουν αυτοκριτική για την φάση στην οποία είναι βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας - ψευδοκράτους και ανέφερε πως οι Τουρκοκύπριοι «πρέπει να σκεπάζονται μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα» και να κάνουν τα βήματα που χρειάζεται για να γίνουν πιο αυτάρκεις οικονομικά.
 
Αναφερόμενος στο Κραν Μοντάνα, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι, όπως είχε δηλώσει  και ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «είχε χαθεί τότε μια ιστορική ευκαιρία για λύση». Επανέλαβε ωστόσο την θέση του για λύση ομοσπονδίας.
 
 «Όταν κοιτάζουμε την Κύπρο, τι είδους λύση είναι δυνατή στην Κύπρο, όταν κάνουμε μια ρεαλιστική εκτίμησή της, βλέπουμε ότι δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Με άλλα λόγια, όταν λέμε ένα μόνο κράτος στην Κύπρο, στην πραγματικότητα μιλάμε για μια ομοσπονδιακή δομή στην Κύπρο. Όσον αφορά στην διεθνή ταυτότητα, δηλαδή την εκπροσώπηση στον ΟΗΕ, όσον αφορά στην εκπροσώπηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να υπάρχει μόνο μία δομή,  δύο κρατών εντός της ίδιας χώρας», πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως αν και δεν είχε θετικό αντίκρισμα, η πρόσκληση (της τουρκικής πλευράς) για διάλογο εξακολουθεί να ισχύει. Ανέφερε επίσης πως είναι εμφανές, όταν κοιτάξει κάποιος τον χάρτη της περιοχής, ότι ούτε η Τουρκία, ούτε το ψευδοκράτος μπορούν να μείνουν εκτός της «ενεργειακής εξίσωσης». Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρξει μια επιτυχημένη φόρμουλα από την οποία να επωφεληθούν όλοι στην περιοχή αν αποκλειστούν η Τουρκία και το ψευδοκράτος. 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics