Ταξίδι-αστραπή Πομπέο στην Κύπρο-Θα δει Αναστασιάδη

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα πραγματοποιήσει ταξίδι-αστραπή στην Κύπρο, ώστε να συζητήσει με την Κυβέρνηση τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ώστε να βρεθεί μία λύση, ενώ ο ίδιος κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την περιοχή. Εξάλλου, στην ατζέντα της συζήτησης θα τεθούν και άλλα διμερή ζητήματα.
 
Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Αμερικανός υπουργός θα φτάσει στην Κύπρο μετά το ταξίδι του στην Ντόχα, όπου θα έχει επαφές με την Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τους ταλιμπάν.
 
Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαίωσε στον REPORTER την άφιξη Πομπέο, αναφέροντας πως θα έχει συνάντηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Για την επίσκεψη ενημέρωσε σχετικά τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Φίλιπ Ρίκερ, Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. 
 
Σε δηλώσεις του αναφερόμενος στη κρίση στην ανατολική Μεσόγειο ο Μάικ Πομπέο, είπε πως «πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό», προσθέτοντας πως «θα εργαστώ σε αυτό, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι κατανοώ τους κινδύνους που συνδέονται με την προοπτική του λαού της Κύπρου».

Ο Πομπέο αναγνώρισε επίσης ότι η Γερμανία επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις, προσθέτοντας ότι η Γαλλία η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή, έχει υποστηρίξει ένθερμα την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πραγματικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι τα πλοία θα αποσυρθούν έτσι ώστε αυτές οι συνομιλίες να μπορούν να πραγματοποιηθούν», πρόσθεσε ο κ. Πομπέο.
 
Η επίσκεψη του Πομπέο πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, να άρει εν μέρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Τουρκίας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιφερειακές βάσεις για περαιτέρω κυρώσεις στην Άγκυρα έθεσαν οι MED7

Δειτε Επισης

Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες