Αναστασιάδης σε Μέρκελ και Μισέλ: Η Ε.Ε. να περάσει από τα λόγια στις πράξεις

Το στίγμα των προθέσεων της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενόψει και της Ειδικής Συνόδου Κορυφής, στις 24 Σεπτεμβρίου, που έχει ως μοναδικό θέμα ολόκληρο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, άκουσε στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτηση του στο Twitter μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνει πως η Ε.Ε. έφτασε η ώρα να περάσει από τα λόγια στις πράξεις, σε ότι αφορά τις πειρατικές της ενέργειες της Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, υπέδειξε παράλληλα πως, «απαιτείται σταθερή και στοχευμένη αποφασιστικότητα για να σταματήσει η Τουρκία τις παράνομες ενέργειες της στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή».
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, πέραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών κρατών, δηλαδή άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα τις Εσθονία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβενία.
 
Η τηλεδιάσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του κ. Μισέλ για να γίνουν ομαδικές συσκέψεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με κράτη μέλη προκειμένου να προετοιμαστεί η επερχόμενη ειδική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας