Στόχο τους τρεις βουλευτές θέτουν οι Οικολόγοι για τις βουλευτικές εκλογές

Με στόχο την αύξηση των βουλευτών του σε τρεις κατέρχεται στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, από το 2001 και εντεύθεν, το Κίνημα διέθετε μόνο ένα βουλευτή, ενώ στις εκλογές του 2016, μετά τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, εξέλεξε για πρώτη φορά δύο πρόσωπα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξασφαλίζοντας ποσοστό 4,81%. Το Κίνημα εκπροσωπείτο πάντα στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, στην οποία εκλέγονται και οι δύο νυν βουλευτές του.
 
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, η ηγεσία θεωρεί ότι τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες και ήρθε η ώρα να γίνει το επόμενο βήμα και να επιδιωχθεί η εκλογή και τρίτου βουλευτή, επεκτείνοντας την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Οικολόγων και σε άλλες επαρχίες. Με αυτό τον στόχο κατά νου, γίνονται αυτή την περίοδο οι διερευνητικές επαφές για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Πέραν από τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος, στόχος είναι να εξευρεθούν και τρανταχτά ονόματα, τα οποία θα προκαλέσουν αίσθηση και θα προσελκύσουν ψηφοφόρους πέραν της παραδοσιακής βάσης που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια.
 
Οι διεργασίες για καταρτισμό ψηφοδελτίων βρίσκονται σε εξέλιξη, παράλληλα με τη δουλειά που γίνεται σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο αυτό το διάστημα. Στόχος είναι να υπάρξει οργάνωση σε αυτούς τους τομείς, έτσι ώστε, όταν είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο, να είναι έτοιμη να τρέξει και η προεκλογική εκστρατεία. Γι’ αυτό και ιδιαίτερο βάρος δίνεται τώρα στη σύσταση της εκλογικής εκστρατείας, στα θέματα που θα προβληθούν, στη διαχείριση των ΜΜΕ και στο ψηφιακό μάρκετινγκ.
 
Δεδομένου ότι υπάρχει εσωκομματική διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε επαρχιακό και κεντρικό επίπεδο για να στηθούν και να επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια, η κατάληξη στα ονόματα αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο ακόμη, γι’ αυτό και, παράλληλα με τις βολιδοσκοπήσεις, δίνεται έμφαση στα υπόλοιπα σκέλη του προεκλογικού.
 
Την Κυριακή που πέρασε συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή των Οικολόγων, η οποία συζήτησε τις αλλαγές και αναβαθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με την οργανωτική λειτουργία του Κινήματος, τόσο ευρύτερα τόσο και σε σχέση με τις βουλητικές εκλογές. Ο νέος Πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, δίνει προσωπικά πολλή έμφαση σε ζητήματα υποδομών και ως εκ τούτου, προωθούνται αναβαθμίσεις σε διάφορα επίπεδα, που σχετίζονται με την υλικοτεχνική υποδομή και τη διαδικτυακή παρουσία των Οικολόγων, έτσι ώστε να είναι συμβατοί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κάτι που αναμένεται να τους βοηθήσει και στο πλαίσιο του προεκλογικού.
                                                                                                                 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται μεγάλη επένδυση στην καλύτερη διαχείριση της επικοινωνίας με το κοινό, αφού οι Οικολόγοι έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι συχνοί αποδέκτες παραπόνων για διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας και διαχειρίζονται μεγάλο όγκο πληροφοριών επί καθημερινής βάσεως. Πληροφορίες που εκτείνονται από την καταστροφή του περιβάλλοντος στην κακοποίηση των ζώων και από προβληματικές υποδομές σε Δήμους σε προβλήματα σε μικρές γειτονιές, καταλήγουν συνεχώς κοντά τους. Το Κίνημα, μάλιστα, διαθέτει προσωπικό που έχει ως αποκλειστική ενασχόληση να βοηθά στην επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν, με καθοδήγηση των πολιτών, επιτόπιες έρευνες και παρεμβάσεις προς της Αρχές και δημοσίως.
 
Δεδομένου ότι αυτά τα παράπονα λαμβάνονται σε όλες τις επαρχίες, για την καλύτερη διαχείρισή τους προωθείται η μηχανογράφηση του συστήματος, ώστε οι Οικολόγοι να μπορούν να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στις καταγγελίες που φθάνουν κοντά τους. Με τη βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης, αυτόματα βελτιώνεται και η επικοινωνία με το κοινό, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό σε προεκλογική περίοδο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Να εγκύψει στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ζητά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου από ΚΣ ΟΑΣΕ
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο