Στα ύψη οι τόνοι για τις πολιτογραφήσεις-Ανακοινώνει την ερευνητική ο Σαββίδης

Κι ενώ το πολιτικό θερμόμετρο είναι στα ύψη, με το ΑΚΕΛ να συνεχίζει να εξαπολύει μύδρους κατά της Κυβέρνησης, που επιχειρεί να σταματήσει τη συζήτηση, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες, την σύνθεση της ερευνητικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το θέμα.
 
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, παρέπεμψε σε αυτή την απόφαση για να επαναλάβει την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσει τη συζήτηση για το θέμα. «Η Κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα, ενόψει του διορισμού της τριμελούς επιτροπής από το Γενικό Εισαγγελέα και ενόψει του γεγονότος ότι έχουν λεχθεί πάρα πολλά. Το να συζητάμε αυτό το θέμα μόνο προβλήματα δημιουργούνται», υπέδειξε ο Κυριάκος Κούσιος.
 
Κάνουν δεύτερες σκέψεις επενδυτές
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακο, επικοινώνησαν μαζί μου πολλοί επαγγελματίες που μου ανέφεραν για πελάτες τους που θέλουν να κάνουν επενδύσεις και κάνουν δεύτερες σκέψεις. Εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων ανησυχούν, εξάλλου πως θα γίνει ζημιά στο πρόγραμμα».

Όπως είπε κάποιες περιπτώσεις πολιτογραφήσεων διέλαθαν της προσοχής και δεν διαπιστώθηκε έγκαιρα πως κάποια πιστοποιητικά, όπως τα ποινικά μητρώα ήταν πλαστά. «Αυτό είναι το μέγα θέμα; Το μέγα θέμα είναι να διαπιστώσουμε τα ελλείματα του προγράμματος και να τα διορθώσουμε», σημείωσε προσθέτοντας πως έχουν ανακληθεί τρία διαβατήρια και μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας, πρέπει οι περιπτώσεις να αποσταλούν στην τριμελή επιτροπή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάκλησης. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για 7 εξόφθαλμες περιπτώσεις που πρέπει να ανακληθούν διαβατήρια», σημείωσε.

«Ίσως ήταν λάθος απόφαση»
Σ’ ότι αφορά δε την απόφαση του να δημοσιοποιηθούν από το πρώην γραφείο του οι περιπτώσεις πολιτογραφήσεων σημείωσε πως ίσως ήταν λάθος η απόφασή του. «Εάν κάποιος πολιτικός Αρχηγός πει αύριο ποιος κλέβει από την Κυβέρνηση θα πρέπει όλοι να δηλώνουμε εγώ δεν έκλεψα; Το πρώην γραφείο μου ασχολήθηκε με πολύ περιορισμένο αριθμό πολιτογραφήσεων και αφορούσε πελάτες του γραφείου μας που ήταν για πολλά χρόνια» ανέφερε καταλήγοντας..

 «Μιλούν για το μακαρίτη τον Χριστόφια»
Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του κάθε άλλο παρά διατεθειμένο είναι να ρίξει τους τόνος. Ο Γιώργος Λουκαΐδης έκανε λόγο για μη ειλικρινή η στάση της Κυβέρνησης που θέλει να επιβάλει το διορισμό της ερευνητικής επιτροπής και να καθορίσει τη συζήτηση για τις πολιτογραφήσεις.

«Μιλούν για τον μακαρίτη τον Δημήτρη Χριστόφια και άφησαν πίσω την Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου. Το ΑΚΕΛ, όμως, δεν εκβιάζεται. Θέλουν να συζητάμε για την Κυβέρνηση Χριστόφια και το κάνουν ως αντιπερισπασμό. Όλα αυτά είναι πρωτοφανή. Αντί να συζητάμε για το έγκλημα θέλουν να συζητάμε για το ποιος το αποκάλυψε. Αν προέκυψαν ζητήματα για δύο από τις πολιτογραφήσεις επί Χριστόφια, τότε πώς παραμένει στο απυρόβλητο το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη», υπέδειξε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε πως θα γίνει έλεγχος στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή για το θέμα.

«Υποκριτικό και αναξιόπιστο το ΑΚΕΛ»
«Είχαμε εντοπίσει τα προβλήματα, έγιναν λάθη», παραδέχθηκε από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο Χάρης Γεωργιάδης, ήταν λάβρος κατά του ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας πως, «δεν ήταν όμως όλα εντάξει επί διακυβέρνησης του.Έχουν δημοσιευθεί τα στοιχεία για εκβιασμούς, εμπορία προσώπων κ.λπ.».

Το ΑΚΕΛ, επικαλείται τώρα την Ε.Ε, σημείωσε,  ενώ «όταν γίνονται υποδείξεις για την Οικονομία κάνουν λόγο για νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Να συμφωνήσουμε ότι οι ευρωπαϊκές συστάσεις πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Και οι συστάσεις της γι’ αυτό το θέμα έχουν γίνει αποδεκτές. Αντιλαμβάνομαι πως δεν επιθυμούν διερεύνηση από ανεξάρτητη Επιτροπή, αλλά να αποπροσανατολίσουν. Πρέπει από την πρώτη μέχρι την τελευταία πολιτογράφηση να γίνει έλεγχος κι αν κάποιοι έφαγαν λεφτά να πληρώσουν. Δεν είναι μέσα από ιαχές στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις θα διαφανεί εάν κάποιοι ήταν διεφθαρμένοι. Το ΑΚΕΛ λειτουργεί με αναξιόπιστο και υποκριτικό τρόπο», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις πως ούτε το πόρισμα του Συνεργατισμού έγινε σεβαστό ανέφερε πως, «οι χειρισμοί για τον Συνεργατισμό οδήγησαν σε αναβάθμιση της Κυπριακής οικονομίας. Ήταν μια απόφαση που θωράκισε την οικονομία. Φανταστείτε σήμερα να μην ήταν η χώρα μας σε επενδυτική βαθμίδα». Και έφερε ως παράδειγμα τις Κυπριακές αερογραμμές.
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία