Πολιτ-ικ-ογραφήσεων συνέχεια… Νέος γύρος συγκρούσεων και ανταλλαγής πυρών

Νέος γύρος συγκρούσεων και ανταλλαγής πυρών στο εσωτερικό μέτωπο ξέσπασε σήμερα, για το πολύκροτο ζήτημα των πολιτογραφήσεων, στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.
 
Παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να ρίξει τους τόνους, επιλέγοντας να μην δώσει συνέχεια επί της ουσίας της αντιπαράθεσης, το γεγονός πως κατηγόρησε το ΑΚΕΛ πως με την στάση του πλήττει την οικονομία του τόπου, αναπόφευκτα αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σηκώνει ξανά το γάντι το ΑΚΕΛ για τα διαβατήρια-Καταιγισμός ερωτημάτων προς την Κυβέρνηση
 
Την αρχή, όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε τους κυβερνώντες πως, εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική, θα ήταν διασκεδαστική η προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ακολούθως, επανέφερε σειρά ερωτημάτων προς την Κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε, ουσιαστικά, για υπεκφυγές, υποδεικνύοντας πως όσο δεν αναγνωρίζει αυτά που έγιναν και όσο προσποιείται πως για όλα αυτά φταίει το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας, οι αντιπαραθέσεις θα συνεχίζονται και η κατάσταση θα χειροτερεύει.
 
«Δεν έχουμε τίποτε το προσωπικό με τον κύριο Αναστασιάδη ή τον οποιονδήποτε άλλο. Είναι χρέος και υποχρέωση μας να αγωνιστούμε για να αλλάξουν νοοτροπίες και πράγματα. Πάνω από όλα να θεσπιστούν νόμοι και διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν ότι θα λειτουργούμε ως σύγχρονη, ευνομούμενη, ευρωπαϊκή χώρα», υποστήριξε ο Άντρος Κυπριανού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόβει την συζήτηση για τα διαβατήρια η Κυβέρνηση-«Το ΑΚΕΛ πλήττει την οικονομία»
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος επέλεξε να μην απαντήσει στα πολυάριθμα ερωτήματα που υπέβαλε εκ νέου το ΑΚΕΛ, προτάσσοντας, ουσιαστικά, το συμφέρον της οικονομίας, αφού κατηγόρησε το κόμμα της αντιπολίτευσης ότι αποδομεί το ΚΕΠ, καταστρέφοντας το και κατ’ επέκταση πλήττει την οικονομία.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, η Κυβέρνηση έλαβε υπόψη την απόφαση για σύσταση ερευνητικής επιτροπής, το γεγονός ότι η Βουλή υιοθέτησε την πρόταση για επιπρόσθετες ασφαλιστικές δεικίδες και την έκκληση διάφορων φορέων να σταματήσει η επιζήμια για το ΚΕΠ αντιπαράθεση, αποφάσισε πως δεν πρόκειται να συνεχίσει «να συνεισφέρει στην αποδόμησή του».
 
Ο ΔΗΣΥ, από πλευράς του, εμφανίστηκε πολύ φιδωλός στην απάντησή του. «Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ συνεχίζει, δυστυχώς, να καλλιεργεί με μίσος ένα τοξικό πολιτικό κλίμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί αναμασημένες αναφορές σε γεγονότα που κρίθηκαν ανυπόστατα από ανεξάρτητους θεσμούς και πολιτικά ερωτήματα που κρίθηκαν με την απόφαση του εκλογικού σώματος στις Προεδρικές.
 
Παρέμβαση ΕΔΕΚ
Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και η ΕΔΕΚ, η οποία υπέδειξε πως, «σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει συστηματικά τις έκνομες επιθετικές ενέργειές της θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής και επιδιώκοντας τον ακρωτηριασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε ενωμένες να διαμορφώνουμε συνθήκες αντιμετώπισης αυτής της επικίνδυνης κατάστασης μέσα από πολιτικές δραστηριότητες και ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Αντ’ αυτού, σημείωσε, άναυδοι παρακολουθούμε μια απαράδεκτη αντιπαράθεση με επίκεντρο τις πολιτογραφήσεις, σε μια προσπάθεια κάποιοι να κεφαλαιοποιήσουν, όπως αντιλαμβάνονται, κομματικά οφέλη αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρχουν στην κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ενδεχομένως και στην οικονομία της πατρίδας μας.
Η ΕΔΕΚ ανέφερε πως καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα και ευθύνη.
 
«Την ίδια στιγμή δεν θα πρέπει να υπάρξει μια καινούργια συγκάλυψη υπευθύνων για τις όποιες παρατυπίες ή παρανομίες έχουν παρατηρηθεί στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Γι’ αυτό και η όποια έρευνα θα πρέπει να καλύψει το σύνολο της περιόδου εφαρμογής του», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «τις τελευταίες πενταετίες αποκαλύψαμε σωρεία σκανδάλων και εμπλοκή συμφερόντων που δυστυχώς με ευθύνη σειράς κυβερνήσεων συγκαλύφθηκαν και δεν αποδόθηκαν οι πρέπουσες ευθύνες. Παρόλα αυτά ποτέ δεν επιχειρήσαμε μέσα από δημαγωγικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις να κεφαλαιοποιήσουμε οποιαδήποτε οφέλη».
 
Επιτέλους ας κυριαρχήσει η λογική, η υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η προάσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού, κατέληξε η ΕΔΕΚ.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι