Προανήγγειλε αποκαλύψεις για τα διαβατήρια ο Άντρος Κυπριανού

Με προαγγελία για αποκαλύψεις επέλεξε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.
 
Ο Κυριάκος Κούσιος απάντησε στις πρωινές δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού με μία σειρά επισημάνσεων και ερωτημάτων, ενώ σε μια κίνηση ματ, προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση της επιστολής που έστειλε τον Αύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, κάτι που έκανε λίγο αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανταποδίδει τα πυρά το Προεδρικό-«Τα ίδια έλεγαν το 2018, ο λαός τους απάντησε»

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ έχουν αποδυθεί σε μία προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι εκείνο που συμφωνούν με το ΔΗΚΟ είναι η απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη από την εξουσία. «Να τους υπενθυμίσω, όμως, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει εκλεγεί από τον λαό της Δημοκρατίας για πέντε χρόνια και να τους υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες Προεδρικές Εκλογές, για αυτό ας ησυχάσουν επιτέλους», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δριμύ κατηγορώ Άντρου σε Πρόεδρο-Flashback σε Χριστόφια, Παπαδόπουλο και… Ρίκκο

Ο Άντρος Κυπριανού επέλεξε να κάνει αναφορά σε δηλώσεις του κ. Κούσιου για το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη, αναρτώντας σχετικό απόσπασμα. Στο απόσπασμα αναφέρονται τα εξής: «Εάν στα ονόματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και ονόματα που τη διαδικασία πολιτογράφησης είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη είναι προβληματικές υποθέσεις, θα έστελνε ο κ. Αναστασιάδης την λίστα στον κ. Κυπριανού, ‘ξέρεις είναι εδώ και εντόπισε το και κάνε μου κριτική;’».

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ παρέθεσε το απόσπασμα γράφοντας «χωρίς σχόλιο». «Για τα υπόλοιπα θα πάρετε απαντήσεις αύριο», έγραψε, αφήνοντας να νοηθεί πως θα υπάρξουν σχετικές αναφορές.

 
Υπενθυμίζεται ότι, κληθείς να σχολιάσει αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ σε σχέση με τα ονόματα επενδυτών που είχαν λάβει πολιτογράφηση μέσω του δικηγορικού γραφείου Ν. Αναστασιάδη, ο κ. Κούσιος είπε ότι «είναι μια ανακόλουθη προσέγγιση από το ΑΚΕΛ. Εάν σκοπός της επιστολής, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κυπριανού, ήταν ο εκβιασμός του και ο εκβιασμός του ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προφανώς και δεν θα απέστελλε ονόματα ατόμων που έχουν πολιτογραφηθεί και που τη διαδικασία την είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο τότε του Προέδρου. Θεωρώ ανακόλουθο ο ίδιος να στέλνει αυτά τα στοιχεία και να θέλει να εκβιάσει ταυτόχρονα».
 
Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Κυπριανού είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ακόμα και όταν η Κύπρος συγκλονιζόταν από το σκάνδαλο με το Σαουδάραβα φίλο του κ. Αναστασιάδη, ο ίδιος αρνείτο τα πάντα λέγοντας “Ας εξετάσουν τις υπηκοότητες που δόθηκαν κατόπιν αιτήσεων του πρώην δικηγορικού μου γραφείου. Αν υπάρξει οποιαδήποτε περίπτωση, το υπογραμμίζω, που θα διαφανεί ότι είτε το πρώην δικηγορικό μου γραφείο είτε εγώ, για ιδιοτελείς σκοπούς, έχω προβεί στην οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια εύνοιας προς οποιονδήποτε, θα υποβάλω την επομένη την παραίτησή μου”. Αυτό το αφήνω στην κρίση το λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία