Διαταγή Ερντογάν για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη αεροσκάφους

Μια σοκαριστική αποκάλυψη κάνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Δημοσίευμα φέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφημερίδα επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη και ενδιαφέρον έχει η αντίδραση των Τούρκων στρατηγών στην διαταγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει τον χαβά του ο Ερντογάν-Νέες απειλές για αν. Μεσόγειο
 
Όπως γράφει η Die Welt, «αν πέρναγε από το χέρι του Τούρκου Προέδρου, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό. Αυτό ακριβώς ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικούς κύκλους» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να το κάνετε έτσι ώστε κανείς να μην πεθάνει».  

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».
 
Με άλλα λόγια να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί, σύμφωνα με την Welt, αλλιώς εδώ και ημέρες θα είχαμε ένα θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει η Die Welt, οι στρατηγοί απάντησαν και στα δύο σενάρια αρνητικά, διότι όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και στο τέλος η επίθεση. 

Σκηνοθετημένη διαμάχη
Η σκηνοθετημένη διαμάχη του Eρντογάν για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, η αναζήτηση για το οποίο παρατάθηκε και πάλι μέχρι αργά τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την οργή της Ελλάδας, έχει στην πραγματικότητα μόνο έναν σκοπό: Να εξασφαλίσει την εξουσία του Τούρκου Προέδρου και να ενώσει τους Τούρκους στο πρόσωπό του, σημειώνεται περαιτέρω. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η εκ νέου ανακάλυψη ενός φερόμενου πλούσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είχε ήδη ανακαλυφθεί το 2004, και η φασαρία με την Ελλάδα: Όλα αυτά είναι κομμάτια ενός ψηφιδωτού, με τα οποία επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή του τουρκικού λαού, προκειμένου να μην στραφεί εναντίον του.
 
Και έτσι προκαλεί με ρητορική πολέμου, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό κατευθύνεται βήμα-βήμα προς μια στρατιωτική αντιπαράθεση με το νατοϊκό εταίρο, την Ελλάδα.
 
Ο τουρκικός λαός, ωστόσο, έχει σήμερα άλλα προβλήματα: Η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Οι υψηλές κυβερνητικές δαπάνες -ειδικά για τα εξοπλιστικά προγράμματα-, τα χαμηλά επιτόκια και τα χρόνια κακοδιαχείρισης λόγω της διαφθοράς και του νεποτισμού και, επιπλέον, η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσαν ιστορικών διαστάσεων ύφεση στην οικονομία.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος επιθυμεί όμως να παραμείνει στην προεδρία τουλάχιστον έως το 2023 και να γιορτάσει την εκατονταετία της Τουρκικής Δημοκρατίας ως ηγέτης της. Αυτό το όνειρο κινδυνεύει να ακυρωθεί δεδομένων των κακών επιδόσεων του στις δημοσκοπήσεις και του καταρρέοντος κόμματος του Eρντογάν, του AKP. 

Ο Eρντογάν το γνωρίζει αυτό, τον φοβίζει και τον κάνει πιο δημιουργικό, πιο απερίσκεπτο και πιο απρόβλεπτο. Στο πλαίσιο αυτό, ο τουρκικός λαός δεν πρέπει να στραφεί εναντίον του, αλλά να αισθάνεται προδομένος και καταπιεσμένος από τους ξένους. Η σκηνοθετημένη μάχη για το φυσικό αέριο, το οποίο σύμφωνα με την τουρκική ερμηνεία δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία, διεξάγεται για να υποθάλψει τον τουρκικό εθνικισμό και να σκεπάσει την κατά του Eρντογάν ατμόσφαιρα στη χώρα. Όσο ισχυρότερη και πιο δυνατή είναι η διεθνής διαμάχη, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.
 
Ο Eρντογάν δεν προκαλεί στη Μεσόγειο για να εξασφαλίσει τους εκεί φυσικούς πόρους. Η ακριβή στρατιωτική επιχείρηση δεν μπορεί να αξίζει ούτως ή άλλως όσο το σχετικά λίγο φυσικό αέριο. Εκτός από αυτό, η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε πρώτα τη ζήτηση για φυσικό αέριο και μετά την τιμή του αερίου στη διεθνή αγορά.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώκει πολύ περισσότερο να επιδείξει δύναμη στην εξωτερική και την εσωτερική πολιτική. Η Ευρώπη τον βοηθά, χωρίς να το θέλει, με το να υποστηρίζει την Ελλάδα στρατιωτικά, όπως η Κύπρος και η Γαλλία, ή ρητορικά, με το να καταδικάζουν οι χώρες της ΕΕ δημοσίως το τουρκικό θέατρο πολέμου και να στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος  δεν έχει επιτεθεί ακόμη λεκτικά στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Πιθανότατα χρειάζεται ακόμη το Βερολίνο ως διαμεσολαβητή. Επιπλέον, η Τουρκία εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από τις στενές οικονομικές της σχέσεις με τη Γερμανία. Ο Eρντογάν δεν έχει το προνόμιο να μπορεί να διαστρέφει τις δηλώσεις της Γερμανίας. Γι’ αυτό και συνεχίζει να προκαλεί, με την ελπίδα ότι στο τέλος θα ακούσει τις αντι-τουρκικές δηλώσεις από την Ευρώπη που χρειάζεται, προκειμένου να είναι σε θέση να ενώσει και πάλι τον λαό του πίσω από το πρόσωπό του.
 
Όσο πιο σκληρή και πιο εχθρική προς την Τουρκία είναι η ρητορική, τόσο καλύτερα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να πει στο λαό του κατά την παλιά και δοκιμασμένη συνταγή «εμείς ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο»: «Κοιτάξτε εκεί, όλη η Ευρώπη είναι εναντίον μας. Αλλά εμείς είμαστε πιο δυνατοί. Επειδή είμαστε Τούρκοι».

Πηγές: ΚΥΠΕ, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια