Κάνει πράξη τις εξαγγελίες του ο Μακρόν-Επιστρέφει στην Κύπρο το Σαρλ Ντε Γκωλ

Η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκώλ  συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Γαλλικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται σχετική πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης και αναπαράγονται από την ΕΡΤ.

Η ανάπτυξη του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο τη συγκεκριμένη στιγμή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις», ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την ίδια ώρα απειλούσε ευθέως Ελλάδα και Γαλλία πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρέθηκε ξανά ανοικτά της Κύπρου τον περασμένο Φεβρουάριο και το επισκέφθηκε και η απερχόμενη πρέσβειρα της χώρας στην Λευκωσία Ιζαμπέλα Ντιούμοντ.
 
Η κ. Ντιούμοντ ειδε από κοντά τις ασκήσεις της γαλλικής αεροπορίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανέβασε βίντεο στο twitter με την προσγείωση και την απογείωση των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Raphael».


Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν,  επιτέθηκε κατά Ελλάδας και Γαλλίας αναφέροντάς ως «μη ικανούς τους διοικητές» των δύο χωρών και αναρωτιέται αν «οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν είπε πως «δέχεται ο ελληνικός λαός ο,τι θα του συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;» και συνέχισε «γνωρίζει ο γάλλος πολίτης ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;».

  «Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους. Η κατανόησή μας εκφράζει την επιβίωση και την επιβίωση όλων στη γη της πατρίδας, ανεξάρτητα από την πεποίθηση, την καταγωγή ή τη νομιμότητα» εξήγησε σε άλλο σημείο.

Ακόμα, πρόσθεσε πως «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

Δειτε Επισης

«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων