Ούτε από προειδοποιήσεις, ούτε από κυρώσεις καταλαβαίνει η Άγκυρα

Νέα παράνομη Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Κορμακίτη εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας.
 
Η Navtex εκδόθηκε στις 22:00 χθες και ισχύει από σήμερα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου στις ακόλουθες συντεταγμένες: 35 36.55 N - 032 29.80 E, 35 11.82 N - 033 00.85 E, 35 26.50 N - 033 18.23 E και 35 50.73 N - 032 46.80 E. Oι συντεταγμένες καλύπτουν περιοχή που αρχίζουν βορειοδυτικά του Κορμακίτη και φτάνουν μέχρι την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κερύνειας.

Ήδη το «Κύπρος Ράδιο» εξέδωσε Navtex με τη οποία χαρακτηρίζει την Navtex (1088/20) την οποία εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας ως παράνομη και ότι συνιστά παραβίαση της επικράτειας της Κύπρου, του διεθνούς δικαίου και τις διαδικασίες θαλάσσιας ασφάλειας. Σημειώνει ακόμη ότι ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή είναι το ΚΣΕΔ Λάρνακας/Κύπρος Ράδιο.

«Έτοιμες να δράσουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις», λέει η Γενί Σαφάκ 
Συνεχίζοντας την ακραία ρητορική της, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν την εντολή να δρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην Αγκυρα.

Συγκεριμένα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για σύγκρουση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει δοθεί εντολή στους πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις, δίχως να ρωτούν στην Αγκυρα».

Οκτάι για 12 ναυτικά μίλια: Αν αυτό δεν είναι λόγος πολέμου, τότε τι είναι;
Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, αναφέρθηκε στις συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Ιταλία. «Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Αν αυτό δεν είναι λόγος πολέμου, τότε τι είναι;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.  

 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων