Μήνυμα Αρχηγού της Ε.Φ. για την «Ευνομία»-«Αναδείξαμε την ικανότητα μας για διατήρηση της θαλάσσιας ασφάλειας»

Το δικό του μήνυμα προς τους άνδρες και της γυναίκες της Εθνικής Φρουράς που συμμετείχαν στην Τετραμερή Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ-2020», έστειλε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης. 

«Αναδείξαμε τη δέσμευση και την ικανότητα των κρατών μας για συνεργασία με στόχο τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και θαλάσσιας ασφάλειας, καθώς και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο», υπέδειξε ο Αρχηγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ»

Και πρόσθεσε: «Τις τρεις αυτές μέρες, επιβεβαιώσαμε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση και ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή».

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αλλά θέλω να πιστεύω και εκ μέρους των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας για την άψογη διεξαγωγή της άσκησης. Παρακαλώ μεταφέρετε τα συγχαρητήριά στο προσωπικό σας, μαζί με τις ευχές για την επίτευξη των στόχων σας», κατέληξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Ισχυρό μήνυμα για διασφάλιση της ασφάλειας και των ευρωπαϊκών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε, σύμφωνα και με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, η τετραμερής αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ», στην οποία συμμετείχαν Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία.
 
Όπως αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η υλοποίηση της τετραμερούς αεροναυτικής άσκησης «ΕΥΝΟΜΙΑ» ήταν άψογη.
 
Τέλος, ο ΥΠΑΜ συγχαίρει την Εθνική Φρουρά και το προσωπικό των άλλων τριών χωρών για τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των 4 χωρών για παρουσία στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Ενέργειες  υλοποιήθηκαν  στο θαλάσσιο στην περιοχή Νοτίως της Κύπρου, από 26 μέχρι 28 Αυγούστου 2020 όπου εξετάστηκε μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών αντικειμένων αλλά και θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης. Σε αυτή συμμετείχαν  Αεροπορικά και Ναυτικά Μέσα από τις 4 χώρες.
 
Την τελική φάση, πού πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή, Νότια της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης»  στο Μαρί, παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πλαισούμενος από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και τους Ακόλουθους Άμυνας Γαλλίας και Ιταλίας.
 
Η επιτυχής διεξαγωγή της δραστηριότητας καταδεικνύει και  τη θέληση των 4 κρατών για την δημιουργία  μιας ενισχυμένη, συλλογικής, ναυτικής παρουσίας, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στη συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 

 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον