Επισκέφθηκε τον Πρόεδρο στο Τρόοδος ο Δένδιας-«Στενή συνεργασία και συντονισμός»

Στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος όπου είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
 
Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα παρακαθίσει σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
 
Οι συνομιλίες θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών με χώρες της περιοχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ακολούθως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στα μέσα.
 
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Κύπρου και Ελλάδας στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας. 
 


 
Οι κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα
Στο μεταξύ το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis παραμένει για όγδοη ημέρα συνοδεία πολεμικών πλοίων εντός της δυνάμει ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με δικαιολογία την παράνομη τουρκική NAVTEX, κορυφώνοντας έτσι την ένταση στην περιοχή. Αυτό ακριβώς θα είναι και το ζήτημα της ειδικής Συνόδου Κορυφής που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Τότε θα συζητηθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. «Όσον αφορά το άλλο κύριο θέμα που συζητήθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών μας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο προτείνω να αφήσουμε χρόνο για ενδελεχή προετοιμασία και να επανέλθουμε στο θέμα κατά τη διάρκεια ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου