Πέμπτη 1 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οζερσάι: Αν θέλουν να ριζώσουν οι Τ/κ τότε πρέπει να υπερασπιστούν την ύπαρξη του «κράτους» τους

  12/08/2020 15:02
Οζερσάι: Αν θέλουν να ριζώσουν οι Τ/κ τότε πρέπει να υπερασπιστούν την ύπαρξη του «κράτους» τους

Οζερσάι: Αν θέλουν να ριζώσουν οι Τ/κ τότε πρέπει να υπερασπιστούν την ύπαρξη του «κράτους» τους

  12/08/2020 15:02
Ο «υπουργός εξωτερικών» και «υποψήφιος» για τις «προεδρικές εκλογές», Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι αν θέλουν να ριζώσουν (οι Τουρκοκύπριοι) σε αυτά τα χώματα και να διατηρηθεί η ταυτότητά τους, πρέπει να υπερασπιστούν την ύπαρξη του «κράτους» τους.
 
Μιλώντας σε «προεκλογική» συγκέντρωση στην κατεχόμενη Πάνω Ζώδια, ο κ. Οζερσάι, σύμφωνα με την «Χακικάτ» ισχυρίστηκε ότι είναι γι’ αυτό τον λόγο που πρέπει να ληφθεί υπόψη η ύπαρξη "δύο κρατών" κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακιντζί: Όταν οι Τ/κ επιδεικνύουν βούληση για λύση ανοίγουν οι πόρτες διεθνώς
 
Αναφερόμενος στην κατεχόμενη Μόρφου είπε ότι «η Μόρφου έζησε αδικίες και σε πολλά άλλα θέματα λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει από το 1974, όχι μόνο σε θέματα υποδομών. Αυτή η αβεβαιότητα ήταν η αιτία τόσο για μετανάστευση όσο και για μην πραγματοποίηση επενδύσεων στην περιοχή. Η 52χρονη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στις οποίες δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει αποτέλεσμα, είναι η βασική αιτία αυτής της αδικίας. Δεν θα φυλακίσω τους Τούρκους της Κύπρου σε αυτό το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
 
Σχετικά με το άνοιγμα της περίκλειστης κατεχόμενης Αμμοχώστου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ο Οζερσάι ανάφερε ότι χρειάζεται κάποιος ο οποίος θα ετοιμάσει τη διεθνή κοινότητα γι’ αυτό το άνοιγμα, με το οποίο θα αναπτυχθεί η οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία και θα μετατραπεί η περιοχή σε ελκυστικό κέντρο.
 
Για το θέμα του φυσικού αερίου ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι αν κερδίσει τις «προεδρικές εκλογές» θα υπερασπιστεί αυτά που αποκάλεσε δικαιώματα και συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο και θα διαπραγματευτεί τον διαμοιρασμό αυτών των δικαιωμάτων.
 
«Θα πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Είναι εφικτή η συνεργασία στο φυσικό αέριο χωρίς να αναμένεται η λύση», υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που διεξάγονται με αυτή τη μέθοδο για 52 χρόνια.
 
«Ο νότος δεν είναι έτοιμος να μοιραστεί τη διοίκηση και τον πλούτο», ισχυρίστηκε.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας