Αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδας-Συνεδριάζει την Παρασκευή το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Οι τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψής η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε πρόσκληση που στάλθηκε σήμερα το πρωί στους Υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της Ένωσης αναφέρεται πως ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ αποφάσισε να συγκαλέσει "Υπουργική τηλεδιάσκεψη για την Παρασκευή η ώρα 1500".

Σημειώνεται ακόμη πως έπειτα από αίτημα κάποιων κρατών μελών, πέραν της τουρκικής παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία.

Όπως αναφέρεται, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα για να πραγματοποιηθεί σύνοδος του Συμβουλίου με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένων νομικών θεμάτων, καλούνται οι ΥΠΕΞ να ετοιμαστούν για μια τηλεδιάσκεψη με αυτά τα δυο θέματα στην ατζέντα καθώς επίσης,πολύ πιθανόν, και με ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στον Λίβανο και τη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τη διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα. Την ανάγκη άμεσης συζήτησης των πρόσφατων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας σε επίπεδο ΕΕ έθεσε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπορέλ στις 10 Αυγούστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα