Τρίτη 29 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κάνει κανονικά έρευνες το Oruc Reis, ισχυρίζεται ο Ντονμέζ-Νέο προπαγανδιστικό βίντεο

  12/08/2020 10:00
Κάνει κανονικά έρευνες το Oruc Reis, ισχυρίζεται ο Ντονμέζ-Νέο προπαγανδιστικό βίντεο

Κάνει κανονικά έρευνες το Oruc Reis, ισχυρίζεται ο Ντονμέζ-Νέο προπαγανδιστικό βίντεο

  12/08/2020 10:00
To Oruc Reis εξερευνά τις θάλασσες μας, αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter, o υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.
 
Η ανάρτηση του Ντονμέζ, συνοδεύεται από ένα βίντεο που δείχνει το Oruc Reis να διεξάγει έρευνες. Ωστόσο δεν είναι επιβεβαιωμένο πως οι έρευνες αυτές είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Μάλιστα στο βίντεο διακρίνονται και πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος.
 
Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, μέχρι τις 23 Αυγούστου το Oruc Reis θα εξερευνήσει έκταση 1750 χιλιόμετρων, διεξάγωντας σεισμικές έρευνες.
 

Στο μεταξύ ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ  δήλωσε πως, κανένα πλάνο στην ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους Τ/κ δεν μπορεί να επιβιώσει.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και «δεν πρόκειται να επιτραπούν τετελεσμένα, κανένα πλάνο που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.
 
Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, αναφέρεται, ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει το Ορούτς Ρέις και την κατάσταση των σωμάτων του τουρκικού στρατού.
 
Η Τουρκία, είπε ο Χουλουσί Ακάρ, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις θαλάσσιες περιοχές της δικαιοδοσίας της.
 
Είναι αποφασισμένοι και ικανοί, πρόσθεσε, να προστατέψουν τα συναφή δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην «γαλάζια πατρίδα», περιλαμβανομένης και την Κύπρου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας