Δευτέρα 28 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πολεμικές ιαχές στον τουρκικό Τύπο-«Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση»

  12/08/2020 09:02
Πολεμικές ιαχές στον τουρκικό Τύπο-«Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση»

Πολεμικές ιαχές στον τουρκικό Τύπο-«Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση»

  12/08/2020 09:02

Πολεμικό κλίμα, καλλιεργεί ο τουρκικός Τύπος με αφορμή την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Oruc Reis.

Σε σημερινά δημοσιεύματα, προβάλλουν την ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας και μιλούν ακόμη και για την πολεμική ικανότητα της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak που έχει τίτλο «είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση.

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου

Yeni Safak: Ἐίμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftherostypos.gr, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αναφέρει ότι «η Τουρκία επιθυμεί μια δίκαιη λύση στη Μεσόγειο με τη συνάντηση όλων των χωρών της περιοχής. Όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση.

Το Oruc Reis θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου, Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια». 

Sabah: Η κίνηση του Ερντογάν στη Μεσόγειο


Για επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με την Άγγελα Μέρκελ κάνει λόγο η Sabah. Όπως αναφέρει : «Μετά το κάλεσμα του για σύνοδο για τη Μεσόγειο , αυτή την εβδομάδα θα μιλήσει τηλεφωνικά με την Μέρκελ. Στην τηλεφωνική συνομιλία θα τεθεί, το ζήτημα της πρόσκλησης του Ερντογάν προς τις χώρες της Μεσογείου με τη δήλωση “ελάτε να βρούμε μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλους”, αλλά και η στάση της Ελλάδας». 

Hurriyet:  Ελληνικό θέατρο στη Μεσόγειο

«Η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Oruc Reis έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες», αναφέρει η Hurriyet.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας