Ε/κ διεκδικούν αποζημιώσεις ενός δις για το Βαρώσι από την «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών»

Ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ογουζχάν Χασίπογλου, ο οποίος διεξάγει τεχνικές εργασίες για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ισχυρίστηκε ότι με την κίνηση αυτή δεν παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 
«Αντίθετα, εφαρμόζουμε την απόφαση που έλαβαν τα Ηνωμένα Έθνη το 1984 λέγοντας ‘επέστρεψε τις περιουσίες που βρίσκονται στο Βαρώσι στους ιδιοκτήτες τους’», ισχυρίστηκε.
 
Σύμφωνα με την «Σταρ Κίπρις», ο κ. Χασίπογλου είπε ότι 281 Ελληνοκύπριοι που έχουν περιουσίες στο Βαρώσι αποτάθηκαν στην «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών», και ανέφερε ότι 193 Ε/κ ζητούν επιστροφή της περιουσίας τους και 87 Ε/κ θέλουν καταβολή αποζημίωσης.
 
«Το ποσό που ζητά το τμήμα εκείνο που θέλει να του πληρωθούν τα λεφτά του είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια στερλίνες», είπε και πρόσθεσε ότι «Το άνοιγμα στο Βαρώσι θα είναι τμηματικό. Καθορίστηκαν εκείνοι που θέλουν επιστροφή της περιουσίας τους. Το πρώτο τμήμα θα αρχίσει από την παραλία του Palm Beach, δίπλα ακριβώς από την περιφραγμένη περιοχή στην Αμμόχωστο».

Ερωτηθείς για τον λόγο «της φασαρίας που ξέσπασε» για τις εργασίες του ανοίγματος του Βαρωσιού, ο κ. Χασίπογλου ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα δεν βολεύει όσους υποστηρίζουν ότι ακόμα ισχύει η θέση της ομοσπονδίας και θέλουν «να μας καταδικάσουν στο τραπέζι» των συνομιλιών.
 
Ο κ. Χασιπογλου συνεχίζοντας είπε ότι «Είναι αρνητική εξέλιξη για όσους ακόμα θεωρούν ισχύουσα την θέση της ομοσπονδίας. Στο τέλος της ημέρα θα φέρει τους Τούρκους της Κύπρου σε μια θέση που θα στέκονται στα πόδια τους. Στην ρίζα των αντιρρήσεων υπάρχει η τάση παντοτινής φυλάκισής μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια