Ε/κ διεκδικούν αποζημιώσεις ενός δις για το Βαρώσι από την «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών»

Ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ογουζχάν Χασίπογλου, ο οποίος διεξάγει τεχνικές εργασίες για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ισχυρίστηκε ότι με την κίνηση αυτή δεν παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 
«Αντίθετα, εφαρμόζουμε την απόφαση που έλαβαν τα Ηνωμένα Έθνη το 1984 λέγοντας ‘επέστρεψε τις περιουσίες που βρίσκονται στο Βαρώσι στους ιδιοκτήτες τους’», ισχυρίστηκε.
 
Σύμφωνα με την «Σταρ Κίπρις», ο κ. Χασίπογλου είπε ότι 281 Ελληνοκύπριοι που έχουν περιουσίες στο Βαρώσι αποτάθηκαν στην «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών», και ανέφερε ότι 193 Ε/κ ζητούν επιστροφή της περιουσίας τους και 87 Ε/κ θέλουν καταβολή αποζημίωσης.
 
«Το ποσό που ζητά το τμήμα εκείνο που θέλει να του πληρωθούν τα λεφτά του είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια στερλίνες», είπε και πρόσθεσε ότι «Το άνοιγμα στο Βαρώσι θα είναι τμηματικό. Καθορίστηκαν εκείνοι που θέλουν επιστροφή της περιουσίας τους. Το πρώτο τμήμα θα αρχίσει από την παραλία του Palm Beach, δίπλα ακριβώς από την περιφραγμένη περιοχή στην Αμμόχωστο».

Ερωτηθείς για τον λόγο «της φασαρίας που ξέσπασε» για τις εργασίες του ανοίγματος του Βαρωσιού, ο κ. Χασίπογλου ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα δεν βολεύει όσους υποστηρίζουν ότι ακόμα ισχύει η θέση της ομοσπονδίας και θέλουν «να μας καταδικάσουν στο τραπέζι» των συνομιλιών.
 
Ο κ. Χασιπογλου συνεχίζοντας είπε ότι «Είναι αρνητική εξέλιξη για όσους ακόμα θεωρούν ισχύουσα την θέση της ομοσπονδίας. Στο τέλος της ημέρα θα φέρει τους Τούρκους της Κύπρου σε μια θέση που θα στέκονται στα πόδια τους. Στην ρίζα των αντιρρήσεων υπάρχει η τάση παντοτινής φυλάκισής μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»