Παρασκευή 23 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σε πλήρη ταύτιση με τον Ερντογάν ο τουρκικός Τύπος-Πανηγυρίζουν για το Oruc Reis

  11/08/2020 09:35
Σε πλήρη ταύτιση με τον Ερντογάν ο τουρκικός Τύπος-Πανηγυρίζουν για το Oruc Reis

Σε πλήρη ταύτιση με τον Ερντογάν ο τουρκικός Τύπος-Πανηγυρίζουν για το Oruc Reis

  11/08/2020 09:35

Προκλητικοί είναι και οι τίτλοι των τουρκικών μέσων για τις έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η HURRIYET γράφει «Ξύπνησαν με το Ορούτς Ρέις». Όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, «η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Ορούτς Ρέις στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μέρκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί.

Αντίστοιχα η ΥΕΝΙ SAFAK γράφει «Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του Oruc Reis. «Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Oruc Reis, ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το ερευνητικό σκάφος θα πάει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο πόλεμος των εντυπώσεων, τα παιχνίδια με τις λέξεις και η επόμενη ημέρα

Η CUMHURIYET γράφει «Η επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου»

Η εφημερίδα κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της συνθήκης των Σεβρών. «Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό.

Τέλος, η SABAH γράφει «Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας».

Η εφημερίδα εύχεται «καλή τύχη» στο Oruc Reis, λέγοντας ότι προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κατεχόμενα το ενδιαφέρον μονοπωλεί η συνεχιζόμενη πτώση της τουρκικής λίρας που λιώνει – όπως γράφει ο τ/κ Τύπος – όπως επίσης οι αντιδράσεις των οργανωμένων «δημοσίων υπαλλήλων» για τις μαζικές προσλήψεις εκτάκτων ενόψει των «προεδρικών εκλογών» του Οκτωβρίου και η παραίτηση του Χουσείν Οζγκιουργκιούν, «βουλευτή» του ΚΕΕ και πρώην «πρωθυπουργού» και «υπουργού». Η αποστολή του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο δεν αναφέρεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας