Έκτακτο συνέδριο του κόμματος Αναγέννησης, ο Αρικλί δηλώνει ότι θα καθορίσουν τις «προεδρικές εκλογές»

Έκτακτο συνέδριο του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) πραγματοποιήθηκε χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία το οποίο, όπως γράφει ο τ/κ Τύπος σήμερα, προσφώνησαν ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος των Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) Ερσιν Τατάρ και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Φικρί Ατάογλου.
 
Μιλώντας στο συνέδριο, ο πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί ανέφερε ότι το κόμμα του διεκδικεί την «προεδρία της δημοκρατίας» και υποστήριξε ότι είτε είναι είτε δεν είναι πρώτο κόμμα,θα καθορίσει την τύχη των «εκλογών» της 11ης Οκτωβρίου. Είπε ότι ουδέποτε θα επιτρέψουν να εκλεγεί ένας υποψήφιος, ο οποίος συγκρούεται με την Τουρκία και την αφήνει «στα κρύα του λουτρού διεθνώς», παραδίδεται στους Ελληνοκύπριους και θέτει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αρικλί, στις «εκλογές» θα διαγωνιστούν δύο αντιλήψεις: Η μία είναι εκείνοι που μιλούν για την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος,  και την «μητέρα πατρίδα» και η άλλη όσοι τρέχουν πίσω από το όνειρο της ομοσπονδίας στις διαπραγματεύσεις εδώ και 50 χρόνια και δεν διάνυσαν την παραμικρή απόσταση. Επικρίνοντας τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για υποχωρητικότητα, ο Ερχάν Αρικλί πρόσθεσε: «Αφήστε να πετύχουμε εμείς αυτό που δεν πετύχατε εσείς εδώ και 50 χρόνια».
 
Ο κ. Αρικλί ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος υπηρέτησε σε σημαντικά πόστα στο εξωτερικό και γνωρίζει καλά πώς θα προωθήσει την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» και θα αγωνιστεί κατά των «εμπάργκο». Υποστήριξε ότι η πρώτη απευθείας πτήση από το Αζερμπαϊτζάν προς τα κατεχόμενα και ο πρώτος αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων του Καζακστάν και της «ΤΔΒΚ» έγιναν κατά την δική του θητεία.
 
Αναφερόμενος στην πρόσφατη πολυσυζητημένη επίσκεψη των τριών κομματικών αρχηγών στην Άγκυρα, ο κ. Αρικλί είπε ότι τέθηκε στο τραπέζι τόσο το Βαρώσι όσο και το σχέδιο Β που θα εφαρμοστεί μετά τις «προεδρικές εκλογές». «Θα ανοίξουμε με συνεργασία το Βαρώσι για εγκατάσταση. Το Σχέδιο Α που είναι ομοσπονδία χρεοκόπησε. Το σχέδιο Β είναι η αναγνώριση της ΤΔΒΚ», διευκρίνισε. 
 
Υποστηρίζοντας ότι το ψευδοκράτος μπορεί να γίνει «το αστέρι της Μέσης Ανατολής», ο κ. Αρικλί είπε ότι το κόμμα του διαθέτει 7.500 μέλη και ότι μέχρι τις αρχές του χρόνου θα αυξήσει τα μέλη του στις 10.000. Ανέφερε ότι το επόμενο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, θα γίνει με 10.000 μέλη και υποστήριξε ότι αναμένουν στήριξη για να κάνουν την «ΤΔΒΚ» το «αστέρι της Μέσης Ανατολής».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ