Κυριακή 27 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επιστολή για τη δεύτερη εισβολή προς Μπόρις Τζόνσον από 25 ομογενείς

  10/08/2020 15:47
Επιστολή για τη δεύτερη εισβολή προς Μπόρις Τζόνσον από 25 ομογενείς

Επιστολή για τη δεύτερη εισβολή προς Μπόρις Τζόνσον από 25 ομογενείς

  10/08/2020 15:47
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον με την οποία σημειώνουν την επερχόμενη τραγική επέτειο του δεύτερου Αττίλα στην Κύπρο απηύθυναν 25 Κύπριοι της Βρετανίας.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι με τη δεύτερη εισβολή ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού και τονίζεται πως σήμερα η Τουρκία απειλεί να διεξαγάγει παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να ανοίξει τα κατεχόμενα Βαρώσια/Αμμόχωστο κατά τρόπο που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επισημαίνεται η επαναβεβαίωση όλων των αναφορών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Κύπρο και στα Βαρώσια/Αμμόχωστο, με συγκεκριμένη υπογράμμιση των προνοιών του ψηφίσματος 550, που απαγορεύει τον εποικισμό της πόλης από άλλους εκ των νόμιμων κατοίκων.

Τονίζεται ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια/Αμμόχωστο».

Οι υπογράφοντες καλούν λοιπόν τον πρωθυπουργό και τη βρετανική κυβέρνηση «να βοηθήσει και να υποστηρίξει την Κύπρο να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη μητρογονική μας πατρίδα, η οποία συνεχίζει να είναι διαιρεμένη υπό την παράνομη τουρκική κατοχή κατόπιν της τουρκικής εισβολής του 1974».

Καλούν επίσης τον κ. Τζόνσον και την κυβέρνησή του, ως μία εκ των εγγυητριών δυνάμεων της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την επανένωση του νησιού προς όφελος όλων των κοινοτήτων.

Η επιστολή συνοδεύεται από οκτώ φωτογραφίες του Δώρου Παρτασίδη που απεικονίζουν το δράμα της προσφυγιάς και των αγνοουμένων.

Οι υπογράφοντες είναι οι Δώρος Παρτασίδης, Αντώνης Σαββίδης, Ανδρέας Ταμπουρίδης, Λεωνίδας Λεωνίδου, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Τάσος Πογιατζής, Στέλλα Πρωτόπαπα-Δινένη, Νίκος Σαββίδης, Μαρί Νίκολσμπι, Σεραφείμ Διάκου, Γιάννης Κούβαρος, Γιώργος Πίππας, Σπύρος Νεοφύτου, Νικόλας Γαλάζης, Παντελής Δημοσθένους, Ελίσα Ξενοφώντας, Κίκης Χριστοφίδης, Γιώργος Γεωργίου, Ηλίας Δινένης, Ντένις Ζήνων, Κλαρίσα Γερμανού, Γλαύκος Βασιλείου, Ορέστης Ρωσίδης, Τζον Στεργίδης και Γιώργος Χατζηπαυλής.

Η επιστολή κοινοποιείται σε 23 Συντηρητικούς βουλευτές και μέλη των Συντηρητικών στη Βουλή των Λόρδων, καθώς και στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή στη Λευκωσία Στίβεν Λίλι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας