Πέμπτη 1 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έβγαλε γλώσσα ο Τατάρ και μιλά για… «σφετερισμό δικαιωμάτων»

  07/08/2020 18:16
Έβγαλε γλώσσα ο Τατάρ και μιλά για… «σφετερισμό δικαιωμάτων»

Έβγαλε γλώσσα ο Τατάρ και μιλά για… «σφετερισμό δικαιωμάτων»

  07/08/2020 18:16
Ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι ούτε η Τουρκία ούτε το ψευδοκράτος θα δεχθούν τον σφετερισμό των δικαιωμάτων τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η Τουρκία ορθώς δήλωσε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου είναι άκυρη.

«Η συμφωνία για τις ΑΟΖ που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου με μοναδικό στόχο την εξάλειψη του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης είναι άλλο ένα παράδειγμα της παρανομίας των δύο χωρών. Ωστόσο, ούτε η Τουρκία ούτε η "τδβκ" δέχονται τον σφετερισμό των δικαιωμάτων τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ισχυρή Τουρκία έχει την ικανότητα να διακόψει όλα τα παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό το έχουμε δει», υποστήριξε.

Ο Τατάρ είπε ότι ελπίζουν ότι οι δύο χώρες θα λάβουν το μήνυμα και δεν θα προσπαθήσουν να αγγίξουν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

«Η περιοχή μας χρειάζεται συνεργασία και ειρήνη, όχι ένταση και σύγκρουση», είπε και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και όχι η παραπλάνηση από παράγοντες που βρίσκονται εκτός της περιοχής.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας