Σάββατο 31 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πρωτιά στον Ακιντζί για τις «ελκογές» δίνουν τρεις δημοσκοπήσεις στα κατεχόμενα

  06/08/2020 18:05
Πρωτιά στον Ακιντζί για τις «ελκογές» δίνουν τρεις δημοσκοπήσεις στα κατεχόμενα

Πρωτιά στον Ακιντζί για τις «ελκογές» δίνουν τρεις δημοσκοπήσεις στα κατεχόμενα

  06/08/2020 18:05
Τρεις δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές», της εταιρείας Γκεζιτζί, του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο και μία που έκανε η τουρκική Κυβέρνηση, έθεσε ενώπιον των τριών πολιτικών αρχηγών στην συνάντηση της Άγκυρας, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, που ήταν παρών.
 
Η τ/κ εφημερίδα Αβρούπα που επικαλείται τις δηλώσεις αυτές του κ. Αρικλί μετά την επιστροφή του από την Άγκυρα, σημειώνει ότι και στις τρεις δημοσκοπήσεις «ο κ. Ακιντζί είναι στην πρώτη θέση και ο κ. Τατάρ και ο κ. Έρχουρμαν στην δεύτερη και τρίτη θέση. Ακολουθώ εγώ και ο κ. Οζερσαϊ».
 
Σχολιάζοντας το θέμα, η εφημερίδα γράφει πρωτοσέλιδα ότι «έγιναν ντέρτι για την Άγκυρα οι προεδρικές εκλογές στην ΤΔΒΚ» και ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι «εργάζονται εντατικά για να κερδίσει ο υποψήφιος που θέλουν».
 
«Δεν θα υπάρξει κοινός υποψήφιος» έχει τίτλο πρωτοσέλιδα στο θέμα της η Ντιαλόγκ που αναφέρεται στις σχετικές δηλώσεις και των τριών πολιτικών αρχηγών, Ερχάν Αρικλί, Φικρί Ατάογλου του ΔΚ και Ερσίν Τατάρ του ΚΕΕ, αφού επέστρεψαν χωριστά οι πρώτοι δύο από τον τρίτο από την Τουρκία χθες.
 
Ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι το κόμμα του και το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) ήθελαν να είναι ανεξάρτητος ο κοινός υποψήφιος που θα υποστήριζαν στις «προεδρικές εκλογές», όμως ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος του κόμματός και έτσι έπαψε να υφίσταται η φόρμουλα για κοινό υποψήφιο των τριών κομμάτων.
 
Η εφημερίδα Μανσέτ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «την μερίδα του λέοντος» στην συνάντηση στην Άγκυρα είχε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος φαίνεται σίγουρο ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» του Οκτωβρίου.
 
Σε αυτή την περίπτωση, οι ψήφοι των κομμάτων Αναγέννησης και Δημοκρατικό θα κατευθυνθούν προς τον Τατάρ, αν οι ηγεσίες καταφέρουν να πείσουν την βάση τους, προσθέτει η εφημερίδα. Στο πρωτοσέλιδό της η Μανσέτ αναφέρει ότι ο Ερσίν Τατάρ επέστρεψε ικανοποιημένος αφού λήφθηκε η υπόσχεση ότι στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών» τα τρία κόμματα θα στηρίξουν την δική του υποψηφιότητα.
 
Ο ίδιος ο κ. Τατάρ χθες το βράδυ είπε ότι δεν πρόκειται για παρέμβαση της Τουρκίας στην «δημοκρατία» αλλά παραδέχθηκε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια για την εξεύρεση κοινού υποψηφίου.
 
Επιστρέφοντας από την Τουρκία όπου είχε χωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Έρντογαν και τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι στην παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Τατάρ ρωτήθηκε για τις πληροφορίες περί σχηματισμού «κυβέρνησης» τριμερούς συνεργασίας, λόγω της πρόσκλησης προς τα τρία κόμματα.
 
Απάντησε ότι στην Άγκυρα είχε προσκληθεί και ο «υπουργός εξωτερικών «,Κουτρέτ Όζερσαϊ όμως δεν πήγε και πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν η τουρκική Κυβέρνηση είχε προσκαλέσει πολιτικούς αρχηγούς από την Κύπρο στην Άγκυρα.
 
Αναφερόμενος στην συνάντησή του με τον Ταγίπ Έρντογαν, ο κ. Τατάρ είπε ότι συζήτησαν σε βάθος τι θα μπορούσε να γίνει για ενίσχυση του τουρκοκυπριακού «λαού».
 
Οι εφημερίδες σημειώνουν ότι κατά την άφιξή του από την Τουρκία στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο «πρωθυπουργός» υποβλήθηκε σε τεστ PCR για τον κορωνοϊό.
 
Στο μεταξύ σήμερα σε δηλώσεις σε διαδικτυακή εκπομπή, ο Κουντρέτ Οζερσάι που είχε επικρίνει εμμέσως τους συμμετέχοντες σε αυτή τη σύσκεψη, είπε ότι «δεν τους επέρριψα οτιδήποτε, δεν μίλησα πολύ για το θέμα». Η στάση του είπε, είναι ξεκάθαρη, οι σχέσεις με την Τουρκία είναι πολύ σημαντικές «αλλά αν κάτι δεν το βρίσκουμε σωστό, πρέπει να το λέμε στην Τουρκία».
 
Την θέση ου Κουντρέτ Οζερσάι για την συνάντηση στην Άγκυρα δήλωσε ότι συμμερίζεται ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν  υπενθυμίζοντας την αρχική αντίδραση του κ. Οζερσάι ότι δεν βρίσκει σωστό να πραγματοποιείται αυτή η σύσκεψη την συγκεκριμένη περίοδο. «Αυτό λέω κι εγώ», ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας