Παρασκευή 14 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκίνησε το πήγαινε-έλα και την πόντιση καλωδίων το Barbaros

  31/07/2020 13:41
Ξεκίνησε το πήγαινε-έλα και την πόντιση καλωδίων το Barbaros

Ξεκίνησε το πήγαινε-έλα και την πόντιση καλωδίων το Barbaros

  31/07/2020 13:41

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την άφιξη του εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης, το ερευνητικό σκάφος Barbaros ξεκίνησε το πήγαινε έλα εντός των οικοπέδων δύο και τρία.

Το Barbaros  διενεργεί τις παράνομες έρευνες του, νοτιοδυτικά της Λάρνακας σε έκταση μέχρι τα νότια της Αγίας Νάπας. Η ρότα που ακολουθεί το σκάφος, είναι ενδεικτική για το γεγονός ότι άρχισε έρευνες, αφού ακολουθεί σταθερή πορεία, σε παράλληλες γραμμές, γεγονός που αποδεικνύει πως άρχισε την πόντιση καλωδίων Μαζί με το ερευνητικό σκάφος, στην περιοχή βρίσκεται  και το βοηθητικό σκάφος Tanux 1 το οποίο συνδράμει στις έρευνες. 

χαρτησ για μέσα
Σύμφωνα με τη παράνομη Navtex που εκδόθηκε, θα παραμείνει στην συγκεκριμένη περιοχή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα οικόπεδα της ΑΟΖ,  η Κυπριακή Δημοκρατία έχει  παραχωρήσει άδεια έρευνας υδρογονανθράκων στην ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ΕΝΙ, την γαλλική ΤOTAL καιι την κορεατική Kogas.

Στο μεταξύ,  το ερευνητικό γεωτρύπανο Yavuz παραμένει εντός του οικοπέδου τέσσερα της κυπριακής ΑΟΖ όπου διεξάγει ερευνητική γεώτρηση, την έβδομη στη σειρά με στόχο να εντοπίσει κοίτασμα φυσικού αερίου.

Την ίδια ώρα η Κυπριακή Κυβέρνηση συνεχίζει το διπλωματικό σαφάρι με στόχο να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για επίσπευση των διαδικασιών που θα επιφέρουν επιπλέον κυρώσεις στην Άγκυρα για τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον οποίο συζήτησε την διαμορφωθείσα κατάσταση. 

  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας