Ο Πανίκος Πέτρου αναλύει στον REPORTER το όραμά του για την Αγλαντζιά

Το όραμά του για τον Δήμο Αγλαντζιάς αναλύει στον REPORTER ο υποψήφιος για τη δημαρχία Πανίκος Πέτρου. Όπως αναφέρει, οραματίζεται μία Αγλαντζιά απαλλαγμένη από τα προβλήματα.
 
Αναφορικά με την πρόταση συνένωσης σε ένα μητροπολιτικό δήμο στη Λευκωσία, εκφράζει την διαφωνία του, καθώς πιστεύει πως ο Δήμος πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος.
 
Ποιο είναι το όραμα σας, για την Αγλαντζιά των επόμενων ετών;
Όπως κάθε δημότης της Αγλαντζιάς, έτσι κι εγώ με την εμπειρία που έχω ως δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών Αγλαντζιάς  για 14 χρόνια, οραματίζομαι μια Αγλαντζιά απαλλαγμένη από προβλήματα. Στόχος μου, είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους για την ασφάλεια τους, την υγεία και το περιβάλλον.
 
Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που εντοπίζετε στην περιοχή Αγλαντζιάς;
Υστερούμε στην καθαριότητα των πάρκων. Αναβάθμιση Υπηρεσιών του Δήμου για καλύτερο συντονισμό και εξυπηρέτηση των δημοτών. Στο «Σκαλί» απαιτείται συντήρηση των σπηλιών και της μπουάτ, λόγω διάβρωσης των βράχων. Επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση τους. Καλύτερη λειτουργία του θεσμού των ΣΚΕ για εξυπηρέτηση των εργαζόμενων δημοτών μας.  Επίσης, θέλουμε να ενωθεί το Αποχετευτικό με τους Συνοικισμούς μας. Αναβάθμιση του Νηπιαγωγείου μας, της Στέγης Ηλικιωμένων του Κολυμβητηρίου και του Αθλητικού Κέντρου.
 
Ποια έργα υποδομής θεωρείτε ότι έχει μεγάλη ανάγκη ο Δήμος σας και πρέπει να προωθηθούν άμεσα;
Η Αγλαντζιά να αποκτήσει «Πράσινο Σημείο», όπου οι δημότες θα μπορούν να παίρνουν τα κλαδέματα τους και οτιδήποτε άχρηστα αντικείμενα. Άντληση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για έργα του Δήμου μας και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Επέκταση και αναβάθμιση πεζόδρομων. Επίσης να προσέξουμε τα άτομα με αναπηρίες και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας.
 
Ο χρόνος που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας των νυν δημάρχων, πιστεύετε ότι επαρκεί για να γίνει πραγματική παραγωγή έργου;
Σίγουρα ο χρόνος που απομένει, 17 μήνες, δεν είναι αρκετός για κάποια θέματα. Όμως, έχουμε σχεδιασμό και πλάνο να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, διασφαλίζοντας ότι καλύτερο για την Αγλαντζιά μας.
 
Ποια είναι η άποψη σας, για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πρότασης για συμμετοχής της Αγλαντζιάς στο μεγάλο Μητροπολιτικό Δήμο που θα δημιουργηθεί στη Λευκωσία;
H προσωπική μου άποψη, είναι ο Δήμος μας, να παραμείνει ανεξάρτητος. Δεν έχω πειστεί ακόμα περί του αντιθέτου. Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω όλη την πληροφόρηση γύρω από το θέμα. Θα ενημερώσω τους δημότες μας, για τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας εξέλιξης και μετά θα θέσω το θέμα για δημοψήφισμα.
 

Δειτε Επισης

Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο
Μήνυμα Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα-«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη»
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Kαταθέτει στη δίκη Τραμπ η Ντάνιελς-Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο»
BINTEO: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκα που κρεμόταν
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»