Απαιτείται προσοχή, διαβούλευση και σοβαρές αποφάσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Χρειάζεται προσοχή, διαβούλευση και σοβαρές αποφάσεις που θα ληφθούν με όλα τα κόμματα γιατί οι επενδύσεις που θα γίνουν από την κυπριακή Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αφορούν τις γενεές των Κυπρίων που ζουν σήμερα στην Κύπρο αλλά θα και τις γενεές των Κυπρίων που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Τορναρίτης, που προέδρευσε της συνεδρίας της Επιτροπής, κατά την οποία το σώμα ενημερώθηκε για το Νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021 -2027.
 
Η Επιτροπή ενημερώθηκε για το νέο ΠΔΠ από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι στην ‘Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Υπουργό Οικονομικών σε μια ενδελεχή και πλήρη ενημέρωση αναφορικά με τα δυο πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027 και το ταμείο ανάκαμψης, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ιστορικές αποφάσεις της ΕΕ.
 
Για πρώτη φορά τα κράτη μέλη επιδεικνύοντας αλληλεγγύη έρχονται αρωγοί και υποστηρικτές την ώρα της κρίσης, παρατήρησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέροντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργώντας έξυπνα και μεθοδικά κατάφερε να συμμετάσχει στα δυο πακέτα με αξιόλογους όρους, προϋποθέσεις και κεφάλαια που είναι το πιο σημαντικό.
 
Συνεχίζοντας ο κ. Τορναρίτης είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο σε σχέση με το δημοσιονομικό πλαίσιο, πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια στον τομέα της υγείας, στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, επειδή διευκρίνισε είναι οξύμωρο να συζητάμε και να λέμε ότι έρχεται η ΕΕ για να στηρίξει τα κράτη μέλη έναντι της πανδημίας και την ίδια ώρα να μειώνει τα κονδύλια που αφορούν την υγεία.
 
Άρα το EU FOR HEALTH, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούσε 9,4 δις ευρώ που θα δίνονταν για τον τομέα της υγείας πιστεύουμε ότι πρέπει να επανέλθει είπε τέλος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι