Πόλεμος προπαγάνδας-Selfie, μηνύματα από το πλήρωμα του Oruc Reis και fake news

Με selfie από τα παράλια της Αττάλειας και φόντο το Oruc Reis, με φωτογραφίες πάνω από το ερευνητικό σκάφος και χαιρετισμούς από το πλήρωμα, από νωρίς σήμερα το πρωί, δεκάδες τουρκικοί λογαριασμοί στο twitter δημιουργούν κλίμα έντασης και πόλεμο εντυπώσεων.
 
Δεκάδες λογαριασμοί που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια, αλλά και Τούρκοι πολίτες που επικροτούν τις πειρατικές ενέργειες της χώρας τους στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, πότε με fake news και πότε με φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή, συμμετέχοντας με τον τρόπο τους στον πόλεμο προπαγάνδας των τελευταίων ημερών.
 
Σε όλο αυτό, συμμετέχουν βέβαια και συγκεκριμένα τουρκικά μέσα που με fake news, προσπαθούν να ρίξουν καυτό λάδι στα ήδη θερμά νερά της περιοχής. Ένα παράδειγμα αποτελεί η είδηση που μετέδωσε το TRT και αναπαράχθηκε από δεκάδες άλλα μέσα, ακόμα και ελληνικά που έκανε λόγο για αναχώρηση του Oruc Reis από την περιοχή με τη συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών.




Σε ένα άλλο επίπεδο πολίτες της Αττάλειας μετέβησαν στο λιμάνι της πόλης, από το οποίο είναι ορατό το Oruc Reis και έβγαλαν selfie φωτογραφίες με το «αξιοθέατο» των ημερών.


Μάλιστα στο twitter δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες, πάνω από το κατάστρωμα του ερευνητικού σκάφους που συνοδεύονταν από θερμούς χαιρετισμούς που στέλνει το πλήρωμα. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι σημερινές, ή αν αποτελούν εικόνες αρχείου που ξεθάφτηκαν για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο προπαγάνδας των Τούρκων.


Ακόμα και Τουρκοκύπριοι χρήστες του twitter στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στο πλήρωμα του σκάφους και του εύχονται κάθε επιτυχία στο έργο του τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε ελληνικούς λογαριασμούς στο twitter παρουσιάζουν τουρκική κορβέτα που νωρίς σήμερα το απόγευμα εκτελούσε παράνομη περιπολία ανοικτά της Χίου στο Αιγαίο. Πάντως όπως μετέδωσε και νωρίτερα ο REPORTER, φαίνεται πως τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά πολεμικά πλοία οπισθοχωρούν και επιστρέφουν στις βάσεις τους εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία