Παρασκευή 23 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μητσοτάκης: Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το σύνθημα «Δεν ξεχνώ»

  20/07/2020 10:39
Μητσοτάκης: Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το σύνθημα «Δεν ξεχνώ»

Μητσοτάκης: Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το σύνθημα «Δεν ξεχνώ»

  20/07/2020 10:39
«Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν επιτρέπουμε στη λήθη να γίνεται εμπόδιο στη λύση», σημειώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
 
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι στην παράνομη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους προστίθενται τώρα και αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες, που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά κι ανιστόρητες αποφάσεις, προσβολές στον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε απλό τέμενος.
 
«Η επέτειος της ντροπής αντί να προκαλεί στην Τουρκία μία λυτρωτική αυτοκριτική, τη βρίσκει να διολισθαίνει μακριά από τη νομιμότητα, την Ευρώπη και τις αξίες του 21ου αιώνα. Απέναντι σ’ αυτά τα δεδομένα, ο ελληνισμός αντιδρά με ωριμότητα κι αποφασιστικότητα. Με πίστη στη δικαιοσύνη και στην επανέναρξη ενός διαλόγου που θα φέρει βιώσιμη λύση στο μαρτυρικό νησί», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το σύνθημα «Δεν ξεχνώ». «Αγωνιζόμαστε για μία Κύπρο ενωμένη και ευρωπαϊκή. Για μία Ελλάδα που θα προοδεύει με πυξίδα το δίκαιο, σε αρμονία με τους γείτονές της. Και για μία Μεσόγειο γόνιμης ειρήνης. Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν επιτρέπουμε στη λήθη να γίνεται εμπόδιο στη λύση», καταλήγει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας