Έκκληση Σιζόπουλου στις αρχές για έρευνα σε σχέση με λίστα Γιωρκάτζη

Έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές του κράτους να διενεργήσουν έρευνα, κάτω από ποιες συνθήκες ετοιμάστηκε η λίστα Γιωρκάτζη και ποιοι είχαν εμπλακεί στην ετοιμασία αυτής της λίστας και αν και εφόσον προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες αυτές να αποδοθούν, έκανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέροντας ότι «διαφαίνεται πως στη λίστα συμμετέχουν ονόματα και άτομα άδικα».
 
«Αυτό πια εξ υπακούει είτε ανικανότητα από πλευράς της τέως Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας και των συνεργατών της, είτε ανεπάρκεια είτε και σκοπιμότητα όσον αφορά τη συγκεκριμένη λίστα χωρίς να αποκλείω και συνδυασμό όλων των πιο πάνω», είπε ο κ. Σιζόπουλος, ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη.
 
Πρόσθεσε ότι «είναι καιρός πλέον να υπάρχουν τιμωρίες γιατί η ατιμωρησία σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτή που οδήγησε και σε οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας».
 
Ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι αυτό το οποίο είχε ζητηθεί ήταν συγκεκριμένο και αφορούσε κυρίως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικών προσώπων, συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών προσώπων, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο προνομιακής παραχώρησης τέτοιων δανείων ή προνομιακής διαγραφής μέρους ή του συνόλου συγκεκριμένου δανείου, αυτά δυστυχώς φαίνεται ότι στη λίστα δεν υπάρχουν».
 
Δεν δικαιολογείται για παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, «Ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής είτε Διοικητής, είτε γραφειακό ή άλλο προσωπικό, να μη μπορεί να αντιληφθεί ποια η διαφορά ανάμεσα σε ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο και στο χρεωστικό υπόλοιπο μίας πιστωτικής κάρτας, όπως ήταν η περίπτωση η δική μου, και να τίθεμαι σε αυτή τη λίστα».
 
Ή η περίπτωση του συναδέλφου του Ηλία του Μυριάνθους, συνέχισε, «όπου στην ουσία το δάνειο του από την πρώτη στιγμή ήταν εξυπηρετούμενο και μάλιστα σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπήρχε και προπληρωμή των δόσεων, να τίθεται στον κατάλογο ως μη εξυπηρετούμενο δάνειο».
 
Αναφέροντας ότι αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έκανε έκκληση και στους υπόλοιπους βουλευτές εάν και εφόσον περιλαμβάνονται κάτω από αυτές τις συνθήκες στη λίστα, όπως είπε, «να κάνουν τις δικές τους δημόσιες δηλώσεις για να ξεκαθαρίσει οριστικά αυτό το ζήτημα».
 
«Να θυμηθούμε τι έγινε με το χρηματιστήριο, να θυμηθούμε τι έγινε την περίοδο 2008 -2012 με τις συνεχόμενες εξαγωγές χρημάτων από την Κύπρο για σκοπούς αμφίβολων δανείων και μη εξασφαλισμένων επενδύσεων στο εξωτερικό, να θυμηθούμε τι γίνεται στη συνέχεια όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα , όσον αφορά τα δάνεια και όλα τα υπόλοιπα», πρόσθεσε.
 
«Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχίσει χωρίς απόδοση ευθυνών και χωρίς παραδειγματική τιμωρία εκεί και όπου απαιτείται», κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024