Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έβαλαν τον Θεοπέμπτου στη λίστα Γιωρκάτζη επειδή δεν πλήρωσε η ασφάλεια της γυναίκας του

  16/07/2020 18:07
Έβαλαν τον Θεοπέμπτου στη λίστα Γιωρκάτζη επειδή δεν πλήρωσε η ασφάλεια της γυναίκας του

Έβαλαν τον Θεοπέμπτου στη λίστα Γιωρκάτζη επειδή δεν πλήρωσε η ασφάλεια της γυναίκας του

  16/07/2020 18:07
Παράπονο από την συμπερίληψή του στην λίστα Γιωρκάτζη εξέφρασε και ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, καθώς, όπως αναφέρει, δεν ανέμενε κάτι τέτοιο.
 
Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, ήταν εγγυητής στο δάνειο της συζύγου του, το οποίο εξυπηρετείτο κανονικά μέχρι τον θάνατό της. Το δάνειο ήταν συνδεδεμένο με ασφάλεια ζωής και ανέμενε ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα ξοφλούσε το υπόλοιπο του δανείου και ακολούθως θα του έδινε τα χρήματα που θα περίσσευαν. Μέχρι στιγμής η ασφαλιστική εταιρεία προβάλλει δικαιολογίες για να μην αποπληρώσει το δάνειο, με αποτέλεσμα την υπόθεση να χειρίζεται δικηγόρος. 
 
«Αν μετά από όλη αυτή τη δημοσιότητα ανταποκριθεί τελικά η ασφαλιστική εταιρεία, για να ξοφληθεί το υπόλοιπο του δανείου και δώσει σε μένα το υπόλοιπο ποσό, δηλώνω ότι από τα λεφτά που θα πάρω θα δώσω τις €5.000 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο εις μνήμη της γυναίκας μου», πρόσθεσε.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του κ. Θεοπέμπτου:
 
«Η γυναίκα μου Ευριδίκη Θεοπέμπτου είχε κανονικά εξυπηρετούμενο δάνειο στη Συνεργατική στο οποίο ήμουν εγγυητής.
 
Όπως επέβαλλε τότε ο συνεργατισμός το δάνειο συνοδευόταν με ασφάλεια ζωής για €100.000 όπως συνηθίζεται, αλλά και με εταιρεία που υπέδειξε το παράρτημα του καταστήματος της Συνεργατικής που χειρίστηκε το δάνειο.
 
Η γυναίκα μου πέθανε από καρκίνο στο τέλος του 2015 και ανέμενα ότι η Ασφαλιστική Εταιρεία θα ξοφλούσε το υπόλοιπο του δανείου που ανερχόταν στις €40.000 περίπου και εγώ σαν δικαιούχος θα έπαιρνα το υπόλοιπο ποσό της ασφάλειας ζωής.
 
Τότε άρχισε και το πρόβλημα γιατί από τη μια η ασφαλιστική εταιρεία πρόβαλλε διάφορες δικαιολογίες και από την άλλη η συνεργατική δεν αναλάμβανε καμιά ευθύνη παρά το ότι αυτή είχε επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία.
 
Έκτοτε ανάθεσα σε δικηγόρο να χειριστεί την υπόθεση και προσπάθησα με επαφές και συναντήσεις στο συνεργατισμό να διασφαλίσω την εξόφληση του δανείου αλλά και το υπόλοιπο των €60.000 περίπου που είχα να παίρνω από την Ασφαλιστική Εταιρεία. Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν το δάνειο πωλήθηκε στην Αλταμίρα με την οποία είχα μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης γι’ αυτό και πριν ένα χρόνο ανάθεσα σε ειδικό να βρει άκρη.
 
Να τονίσω ότι όταν γινόταν η συζήτηση για τον συνεργατισμό στη Βουλή είχα ενημερώσει γραπτώς τον Πρόεδρο της Βουλής για την σχέση μου σαν εγγυητής του δανείου.
 
Αν μετά από όλη αυτή τη δημοσιότητα ανταποκριθεί τελικά η ασφαλιστική εταιρεία, για να ξοφληθεί το υπόλοιπο του δανείου και δώσει σε μένα το υπόλοιπο ποσό, δηλώνω ότι από τα λεφτά που θα πάρω θα δώσω τις €5.000 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο εις μνήμη της γυναίκας μου.
 
Να τονίσω ότι ήταν γνωστό στον Συνεργατισμό το πρόβλημα με την ασφαλιστική εταιρεία και ότι εγώ είχα να παίρνω λεφτά και δεν περίμενα ότι θα περιλαμβανόταν το όνομα μου στην λίστα που στάλθηκε στη Βουλή».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας