Τετάρτη 5 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τα έψαλλε στην Σπέχαρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  15/07/2020 13:18
Τα έψαλλε στην Σπέχαρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα έψαλλε στην Σπέχαρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  15/07/2020 13:18
Τα παράπονά του στην Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την πρώτη συνάντηση που είχαν μετά τον κορωνοϊό το πρωί.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, «αυτό που κατά τη συνάντηση διημείφθη ήταν κάποιες παρατηρήσεις που έχουμε όσον αφορά την έκθεση του ΓΓ, αλλά ταυτόχρονα και κάποιες επισημάνσεις όσον αφορά την αναγκαία αντικειμενικότητα που επιβάλλεται να διακρίνει τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ειρηνευτική δύναμη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτη συνάντηση μετά τις ενέργειες της Σπέχαρ που εξόργισαν την Κυβέρνηση
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αποκαλέσει το προηγούμενο διάστημα τις ενέργειες της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ «μη αντικειμενικές», αφού η προτροπή των Ηνωμένων Εθνών για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών για το θέμα των οδοφραγμάτων, όταν η ψευδοκυβέρνηση «τούμπαρε» την συναντίληψη που υπήρξε μεταξύ του ιδίου και του Μουσταφά Ακιντζί, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εξίσωση της νόμιμης Κυβέρνησης με το παράνομο μόρφωμα. Είχε προηγηθεί η απαράδεκτη αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας ορισμένων οδοφραγμάτων για να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι για τον κορωνοϊό και η σιωπή που επέδειξε στις μονομερείς ενέργειες της τουρκικής πλευράς.
 
 
Ερωτηθείς, επίσης, για νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι «είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη, τι εννοούν (η Τουρκία) όταν λένε ότι επιδιώκουν τάχα διάλογο και ότι τάχα προσπαθούν με κάθε τρόπο να είναι σύννομοι με το διεθνές δίκαιο. Δεν έχω παρά να καταδικάσω βεβαίως ανάλογη ενέργεια, αλλά είναι κάτι που θα διαβιβαστεί κατά το διήμερο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με τις ενέργειες και τις δράσεις μιας χώρας που παραγνωρίζει και διεθνές δίκαιο και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας