Ζητά και τα ρέστα για τα οδοφράγματα ο Οζερσάι-Κατήγγειλε την Κ.Δ. στον Γκουτέρες

Επιστολές στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέστειλε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά από την 1η Ιουλίου, έχει μονομερώς αλλάξει τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης θέτοντας εμπόδια στις διελεύσεις από ξηράς μερίδας Τ/κ και πολιτών χωρών μελών της ΕΕ αλλά και τρίτων χωρών.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ, Οζερσάι ζητεί να τερματιστούν οι πρακτικές εμποδίων που εφαρμόζονται κατά το δοκούν, όπως γράφει, οι οποίες «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» και περιορίζουν την οικονομία και τον τουρισμό της τ/κ πλευράς. «Βλάπτει δε περισσότερο την εμπιστοσύνη και τις εύθραυστες σχέσεις μεταξύ των δύο λαών» λέει.
 
Ο κ. Οζερσάι επεσύναψε, όπως μεταδίδεται, στις επιστολές του και το ψήφισμα της «βουλής» για το θέμα των διελεύσεων, ενώ νωρίτερα είχε κάνει παρόμοια ανάρτηση.
 
Εξάλλου, σε γραπτή του δήλωση ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ κάλεσε την «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταματήσει να βάζει εμπόδια στα ταξίδια ξένων μεταξύ των δύο πλευρών – σύμφωνα με την έκφρασή του – και την ΕΕ να επιταχύνει τις ενέργειες σε σχέση με τον κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή κάνοντας λόγο κι αυτός σε μονομερείς αλλαγές στον κανονισμό από ε/κ πλευράς.
 
Ζήτησε από τους αρμόδιους της ΕΕ να ακούσουν την έκκληση της «βουλής», σύμφωνα με το ψήφισμά της, για να επανέλθει το καθεστώς στις διελεύσεις στην προ κορωνοϊού εποχή. Πρέπει, πρόσθεσε, άμεσα να εγκαταλειφθούν τα εμπόδια στα ταξίδια των ξένων μεταξύ των δύο πλευρών, υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά ανησυχεί για την οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους και γι’ αυτό με αφορμή τον κορωνοϊό έλαβε αυτά τα μέτρα που επηρεάζουν την οικονομία της τ/κ πλευράς.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα