Έχουν παράπονο πως δεν τους στέλνουμε τουρίστες στα κατεχόμενα

Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επιβάλει στα οδοφράγματα περιορισμούς που δεν έχουν σχέση με την πανδημία ανάφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι σημειώνοντας ότι οι περιορισμοί αυτοί απαγορεύουν στους ξένους ταξιδιώτες, που φτάνουν στις ελεύθερες περιοχές χρησιμοποιώντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Δημοκρατίας, να επισκεφτούν τα κατεχόμενα.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι είπε ότι αυτό θα επηρεάσει τον τουρισμό του ψευδοκράτους και ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν αποδεικνύει καλή θέληση εκ μέρους της ε/κ πλευράς.
 
Είπε ακόμα ότι ο περιορισμός αυτός ισχύει στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου εδώ και 10 ημέρες ενώ η τ/κ πλευρά προσπαθεί από την 1η Ιουλίου να πείσει την ΕΕ, τα ΗΕ αλλά και την Βρετανία ότι αυτοί οι περιορισμοί δεν έχουν σχέση με την πανδημία και στόχο έχουν να βλάψουν την οικονομία του ψευδοκράτους.
 
Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η ε/κ πλευρά θα σταματήσει να εφαρμόζει πρακτικές που επηρεάζουν αρνητικά τους Τ/κ και την οικονομία του ψευδοκράτους.
 
Για μονομερή αλλαγή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής από την "ε/κ διοίκηση" και για υιοθέτηση πρακτικών που αποτρέπουν τις διελεύσεις αλλοδαπών από τα οδοφράγματα κάνουν λόγο και τα "κοινοβουλευτικά" κόμματα στα κατεχόμενα, τα οποία εξέδωσαν κοινή δήλωση.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη "βουλή" υποστηρίζουν ότι οι νέες πρακτικές της "ε/κ διοίκησης" από την 1η Ιουλίου 2020 , "είναι προφανώς επιβλαβείς για την ελεύθερη διακίνηση ατόμων μεταξύ των δύο πλευρών και για τις τουριστικές δραστηριότητες και την οικονομία της τδβκ και θα πρέπει να τερματιστούν".
 
Τα κόμματα κάνουν λόγο για πρακτικές που οδηγούν σε περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων για διελεύσεις από τα οδοφράγματα και για απαγορευτική λογική και καλούν τους αξιωματούχους της ΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε η κατάσταση να επιστρέψει στην προ κορωνοϊού εποχή, όπως αναφέρουν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας