Δευτέρα 3 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το όραμά της για την Αγλαντζιά ανέπτυξε η Μαρία Βασιλειάδου-Διαφωνεί με την συνένωση

  10/07/2020 17:58
Το όραμά της για την Αγλαντζιά ανέπτυξε η Μαρία Βασιλειάδου-Διαφωνεί με την συνένωση

Το όραμά της για την Αγλαντζιά ανέπτυξε η Μαρία Βασιλειάδου-Διαφωνεί με την συνένωση

  10/07/2020 17:58
Η επιλογή της ΕΔΕΚ να διεκδικήσει την Δημαρχία της Αγλαντζιάς με υποψήφια την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Κόμματος Μαρία Βασιλειάδου έχει ως στόχο «να προωθήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες ουσιαστικά θα αναβαθμίζουν την ποιότητα των Δημοτών σε αυτή την συγκεκριμένη περιοχή», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος μιλούσε στο πλαίσιο της σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Λυσσαρίδη, με σκοπό την παρουσίαση της υποψηφιότητας της κας Βασιλειάδου, η οποία ανέπτυξε το όραμά της για την ανάπτυξη της Αγλαντζιάς και την μετατροπή της σε πόλη πρότυπο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε, μεταξύ άλλων, ότι η επιλογή της ΕΔΕΚ να διεκδικήσει την Δημαρχία της Αγλαντζιάς με υποψήφια την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Κόμματος Μαρία Βασιλειάδου στηρίχθηκε κυρίως σε πολιτικούς λόγους.

«Όπως είναι πολύ καλά γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «παρά το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υπέρ της συμπλεγματοποίησης  των υπηρεσιών των δημοτικών αρχών με βασικό στόχο τη μείωση του κόστους και την μετακύλιση ως κέρδους πια στις φορολογίες των πολιτών καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα για μείωση του αριθμού των Δήμων για να καταστούν πιο λειτουργικοί και εύρυθμοι, από την αρχή τονίσαμε ότι έχουμε σοβαρές διαφωνίες  όσον αφορά σημαντικές πρόνοιες του νομοσχεδίου το οποίο έχει ετοιμαστεί και έχει κατατεθεί στην βουλή προς έγκριση», είπε.

Ως ΕΔΕΚ, είπε, «ο βασικός μας στόχος είναι να εξυπηρετήσουμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των δημοτών, τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι να εξυπηρετήσουμε οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες».

Από την πλευρά της, η Μαρία Βασιλειάδου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που οραματίζομαι είναι μια πόλη όπου ο Δημότης να έχει τον λόγο, να είναι και να αισθάνεται προνομιούχος, να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, να ενημερώνεται αδιάλειπτα και να νοιώθει ότι οι τοπικές αρχές υπηρετούν τις ανάγκες του. Να νοιώθει ότι είναι το κύτταρο της πόλης».

Σημείωσε ότι «η Αγλαντζιά μας διαθέτει το έμψυχο δυναμικό αλλά και όλα τα δεδομένα για να μετατραπεί σε μια έξυπνη πόλη, με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και αμεσότητα στους διαύλους επικοινωνίας». 

«Διαφωνούμε με τη κυβερνητική πρόταση νόμου για τη δημιουργία ενός δυσλειτουργικού υπερδήμου με τη συνένωση 5 Δήμων της ευρύτερης Λευκωσίας- Στρόβολος , Λευκωσία, Αγ. Δομέτιος, Αγλαντζιά- που θα συγκεντρώνει σχεδόν 200, 000 πολίτες. Προτείνουμε μικρότερο Δήμο,- Αγλαντζιά, Λατσιά, Γέρι-. Δήμοι που έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά,  και μπορούν με τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, και την ενιαία ανάπτυξη να αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής των Δημοτών τους», κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας