Στηρίζει τη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης η Αλληλεγγύη-Υπέρ της εκπαίδευσης στρατιωτών από ΗΠΑ

Στήριξη στο έργο της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Έμιλυς Γιολίτη θα παράσχει το Κίνημα Αλληλεγγύης, είπε η Πρόεδρος του Ελένη Θεοχάρους, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα κεντρικά Γραφεία του Κινήματος.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Θεοχάρους είπε πως είναι με πολύ χαρά που συνομιλήσαμε με την κυρία Υπουργό, είναι με πολύ χαρά που είδαμε μια νέα γυναίκα να αναλαμβάνει τα ηνία ενός τόσο κρίσιμου υπουργείου, να ξετυλίγει το όραμα της και να μας πείθει ότι έχει τη βούληση και την ικανότητα να επιλύσει τα σύγχρονα και μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη στον τόπο μας και το υπουργείο της εν γένει.
 
«Συζητήσαμε εκτεταμένα τα προβλήματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Φυλακών, των ζητημάτων ασύλου, του εκσυγχρονισμού της Δικαιοσύνης. Όλα όσα αφορούν αυτό τον κρίσιμο τομέα, της προστασίας των πολιτών και της ανάπτυξης του αισθήματος της ασφαλείας αλλά και προσωπικής δικαίωσης του καθενός και είμαστε βέβαιοι ότι η νέα υπουργός θα επιτελέσει στο ακέριο το καθήκον της. Την καλωσορίζουμε, την αγκαλιάζουμε και της υποσχόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί στην όλη της προσπάθεια», σημείωσε.

Από πλευράς της η υπουργός Δικαιοσύνης, κα. Έμιλυ Γιολίτη ευχαρίστησε για τη στήριξη στην αρχή του έργου της. «Είναι ένα μεγάλο έργο και είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση στα μεγάλα ανοικτά θέματα της Δικαιοσύνης αλλά και της Δημόσιας Τάξης», ανέφερε.
 
Επεσήμανε ότι η Δικαιοσύνη και το καλό του Κύπριου πολίτη και τα θέματα της Δικαιοσύνης δεν έχουν πολιτική χροιά.
 
«Επιδίωξη μου θα είναι πάντα να έχω τις μεγαλύτερες δυνατόν συναινέσεις και θα είναι πάντα καλοδεχούμενες οι απόψεις και η κριτική. Θέλω να ευχαριστώ ξανά την Δρ. Ελένη Θεοχάρους, για τη συζήτηση που είχαμε σήμερα, ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να την επαναλάβουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ούτως ώστε μπορώ να εκτελώ το έργο μου υπηρετώντας πάντα το καλό του Κύπριου πολίτη», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενημέρωσε την Φον Ντερ Λάιεν για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες ο Πρόεδρος

Ελένη Θεοχάρους για δηλώσεις Μπορέλ
Για τις δηλώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και αντιπροέδρου της Κομισιόν Ζοζέπ Μπορέλ περί σταυροφοριών, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης είπε πως «εμείς, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να εκστρατεύσει εναντίον της Τουρκίας για να μας απελευθερώσει».

Όμως τονίζουμε στον κ. Μπορέλ, σημείωσε, ότι για να αντιμετωπίσει κανείς επιτυχώς τον δικτάτορα Ερντογάν, ακόμη και στις συνομιλίες, πρέπει να είναι λεοντόκαρδος ενώ στην επίσκεψη του στην Τουρκία σχεδόν έτρεμε μπροστά στους τούρκους αξιωματούχους και μπροστά στον Ερντογάν.

«Για αυτό έχουμε τις διαφωνίες μας για το κατά πόσο μπορεί ο κ. Μπορέλ να προστατεύσει επαρκώς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αν εξουσιοδοτηθεί να διεξαγάγει διάλογο της Ε.Ε με την Τουρκία, με αντικείμενο την κρίσιμη κατάσταση που δημιουργεί η χώρα αυτή στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο και τις ευρύτερες τουρκοευρωπαϊκές σχέσεις», πρόσθεσε.
 
Υπέρ της εκπαίδευσης στρατιωτών από ΗΠΑ
Ως Κίνημα Αλληλεγγύη, είπε η κ. Θεοχάρους, δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης των στρατιωτών μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πηγαίνουν τα παιδιά μας στους πολέμους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
 
«Άλλωστε αυτό δεν σημαίνει ότι γίνουμε υποχείριο των ΗΠΑ, αν τα παιδιά μας εκπαιδευτούν σε αμερικάνικα οπλικά συστήματα ή στις τεχνικές του σύγχρονου πολέμου. Όπως δεν γίναμε και υποχείριο των Ρώσων επειδή εκπαιδεύτηκαν οι στρατιώτες μας στους S300 και σε άλλα οπλικά συστήματα που αγοράσαμε από τη Ρωσία», σημείωσε.

«Καλούμε τον μεν ΔΗΣΥ -ο οποίος με βάση τη συγκεκριμένη εκπαίδευση προσπαθεί να πείσει το λαό δήθεν ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολυεπίπεδης και αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής του-, αλλά και το ΑΚΕΛ -το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι η Κύπρος προσδέθηκε στο άρμα των ΗΠΑ- να επικεντρωθούν με σοβαρότητα στη μεγάλη αναγκαιότητα του τόπου, την αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Ελλάδα», είπε.

Το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, πρόσθεσε, είναι το μοναδικό ρεαλιστικό εγχείρημα, το οποίο θα προσδώσει αίσθημα ασφαλείας στο λαό μας», κατέληξε στις δηλώσεις της η κυρία Θεοχάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα «έψαλλε» ο Άντρος στον ΥΠΑΜ για το αμερικανικό πρόγραμμα κατάρτισης

Η Κύπρος μπαίνει σε νέα ενεργειακή εποχή
Η κ. Θεοχάρους είπε ότι η χθεσινή κατάθεση του θεμέλιου λίθου των εγκαταστάσεων του τερματικού για εισαγωγή υγροποιημένου Φυσικού Αερίου βάζει την Κύπρο σε μια νέα ενεργειακή εποχή.
 
«Ευελπιστούμε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2022, και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν τελειώσει, γιατί θα μεσολαβήσουν οι Προεδρικές Εκλογές του 2023. Ο Κύπριος καταναλωτής και τα κυπριακά νοικοκυριά θα μπορούν από το καλοκαίρι του 2022 να απολαμβάνουν μειωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας για την αύξηση της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ενώ η ηλιακή ενέργεια τον τόπο μας ένα προνόμιο που δεν έχουν όλοι».  

«Το γεγονός ότι η πρώτη απόφαση για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Κύπρο λήφθηκε το 2003 και ολοκληρώνεται με καθυστέρηση 19 ολόκληρων χρόνων, έχει να κάνει, ξεκάθαρα, με τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να «διασφαλίσουν» τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των υφιστάμενων εταιριών στην νέα ενεργειακή εποχή», συμπλήρωσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία