Δημήτρης Συλλούρης: Ο θάνατος του αδελφού του, τα παιδικά χρόνια, ο γάμος και η πολιτική

Βρίσκεται στο χώρο της πολιτικής αρκετά χρόνια, με τον περισσότερο κόσμο να τον γνωρίζει μέσα απ’ αυτή την ιδιότητα. Ποιος είναι όμως ο νέος πρόεδρος της Βουλής; Ο Δημήτρης Συλλούρης γεννήθηκε στην Ποταμιά το 1953. O πατέρας του Κυριάκος ήταν τυροκόμος και η μητέρα του Δήμητρα οικοκυρά. Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, αγαπούσε πολύ τα μαθηματικά και την ιστορία. Σε ηλικία 16 χρονών, ίδρυσε το Σωματείο της Ποταμιάς. Έπαιζε ποδόσφαιρο, βόλεϊ και ήταν αθλητής στα 300 μέτρα. Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε στην Αγγλία Πολιτικός Μηχανικός. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης «Πρωτοπορία». Λάτρης της φύσης και των εκδρομών, κακός οδηγός και λιτός στο φαγητό είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που του έχουν αποδώσει οι δικοί του άνθρωποι σε παλαιότερο αφιέρωμα για τον ίδιο. Ο Δημήτρης Συλλούρης, συνηθίζει να διαβάζει βιβλία γενικού περιεχομένου, ελάττωμά του είναι ότι πρέπει να είναι πάντα πριν από την ώρα του στα ραντεβού του ενώ όταν έχει ελεύθερο χρόνο, απολαμβάνει τις γεωργικές ασχολίες στο χωράφι που διατηρεί στην Ποταμιά. Η οικογένειά του, τον χαρακτηρίζει ένα τρομερά ευαίσθητο άνθρωπο.
 
Ο Δημήτρης Συλλούρης μέσα από τα μάτια της συζύγου του
 
Με τη σύζυγό του Αντιγόνη- τραπεζικό στο επάγγελμα- είναι μαζί 34 χρόνια. Μαζί, απέκτησαν 4 παιδιά. Τη Νιόβη, που σήμερα είναι 31 ετών, τη Δήμητρα 29, τον Κυριάκο 23 και την Ιωάννα 19 ετών. Όπως ο ίδιος δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του,  ο έρωτας για τη σύζυγό του ήταν από την πρώτη ματιά και γεννήθηκε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων. «Στις εγγραφές του κολλεγίου μου ζήτησε μια πένα στα αγγλικά και εγώ της απάντησα στα ελληνικά. Από τότε είμαστε μαζί» είχε πει για τη γνωριμία τους. Τότε, η Αντιγόνη Συλλούρη σπούδαζε μαθηματικά-κομπιούτερ και ο Δημήτρης Συλλούρης πολιτικός μηχανικός. Εκείνη, τον θυμάται πάντα με μια σημαία στο χέρι, να συμμετέχει σε διάφορα οργανωμένα σύνολα.
Όταν επέστρεψαν στην Κύπρο αρραβωνιάστηκαν και μετά από ένα χρόνο παντρεύτηκαν. Η σύζυγός του, σε παλαιότερη συνέντευξή της, τον χαρακτήρισε ρομαντικό και ευαίσθητο άνθρωπο. «Ποτέ δεν σήκωσε την φωνή του, πιστεύει ότι ο διάλογος λύνει όλα τα προβλήματα. Έτσι κάνει και με τα παιδιά του. Είναι υπερπροστατευτικός μαζί τους αλλά δεν τα πιέζει, μπορούν να του αλλάξουν γνώμη δεν είναι αδιάλλακτος. Η οικογένειά του είναι το παν» είπε. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ζωής του ήταν επί σχεδίου ΑΝΑΝ. «Μόνο τότε τον είδα να δακρύζει και να μην κοιμάται» ανέφερε.
 
Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής του
 
Ο θάνατος του 4χρονού αδερφού του Παντελή από Μεσογειακή Αναιμία, όταν ο ίδιος ήταν 15 χρονών, ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ζωής του Δημήτρη Συλλούρη. Όταν σε παλαιότερη συνέντευξή του ρωτήθηκε για τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του, εκείνος ξεχώρισε την πρώτη του μέρα στο δημοτικό, τη μάχη στον Άγιο Σωζόμενο όταν φοιτούσε στην τετάρτη τάξη του Δημοτικού, τις εξετάσεις που έδωσε για εισδοχή στο γυμνάσιο, το πρώτο ταξίδι με το γυμνάσιο στην Ελλάδα, την κατάταξή του στο στρατό, τη μέρα που πήρε το πτυχίο του ως πολιτικός μηχανικός, την εκλογή του σαν βουλευτής, το δημοψήφισμα του 2004, την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κόμματος (3 Ιουλίου 2005), τη γνωριμία και ο γάμος με τη σύζυγό του και τη γέννηση των τεσσάρων παιδιών του. Σ’ αυτή την απάντηση βέβαια, θα είχε να προσθέσει πολύ περισσότερα αν κάποιος τον ρωτούσε σήμερα για τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του αφού το τέλος του ΕΥΡΩΚΟ και η εκλογή του ως Πρόεδρος της Βουλής αποτελούν δύο πολύ μεγάλους σταθμούς στη ζωή και την πολιτική του σταδιοδρομία.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους