Δευτέρα 3 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κυβέρνηση-ΑΚΕΛ με φόντο την πανδημία

  09/07/2020 20:08
Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κυβέρνηση-ΑΚΕΛ με φόντο την πανδημία

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κυβέρνηση-ΑΚΕΛ με φόντο την πανδημία

  09/07/2020 20:08
Έντονη αντίδραση υπήρξε στο κυβερνητικό στρατόπεδο σε σχέση με τις επικρίσεις στις οποίες προέβη ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για την πανδημία, στο πλαίσιο της σημερινής διάσκεψης Τύπου του. Τόσο το Προεδρικό όσο και ο ΔΗΣΥ αντέδρασαν στις αναφορές του κ. Κυπριανού, κατηγορώντας τον για μηδενισμό.
 
Ο κ. Κυπριανού, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι αρχικά υποτίμησε τον κίνδυνο και «έπρεπε να εμφανιστούν κρούσματα, να ακολουθήσει γενική κατακραυγή μετά το πρώτο προεδρικό διάγγελμα, για να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα». «Όταν οι κυβερνώντες ξεκίνησαν να ακούν τους εμπειρογνώμονες λήφθηκαν τα σωστά μέτρα. Δυστυχώς δεν άντεξαν μέχρι το τέλος. Σε κάποια στιγμή μπήκαν στη μέση σκοπιμότητες που αποτυπώθηκαν σε διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις», ανέφερε ακόμη ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.
 
Ο κ. Κυπριανού υπέδειξε, επίσης, πως οι κυβερνώντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι «τα ιδεολογήματά τους περί ιδιωτικοποίησης των πάντων, κατεδαφίστηκαν από την πανδημία, λέγοντας πως τα δημόσια νοσηλευτήρια είχαν υποστεί τις συνέπειες από τις περικοπές εκατομμυρίων και «αν δεν υπερβάλλαν εαυτό οι επαγγελματίες υγείας δεν θα τισαθεύαμε την πανδημία».  
 
Περαιτέρω, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε και σε μονομερή απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, λέγοντας, όμως, πως τώρα δεν έχουν την ίδια ευθύνη οι δύο πλευρές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Διατύπωσε, επίσης, σωρεία επικρίσεων και εξέφρασε ανησυχία για την οικονομική διάσταση της πανδημίας.
 
Αναληθή γεγονότα
Απαντώντας στον Άντρο Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως σε μια περίοδο πρωτοφανή για την παγκόσμια κοινότητα, η μικρή Κύπρος αναγνωρίστηκε από τους πάντες ότι πέτυχε με τις ενέργειες της Κυβέρνησης και την καθοδήγηση των επιστημόνων, κάτι που υπερδυνάμεις δεν κατάφεραν, να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες και συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
«Ο κ. Άντρος Κυπριανού, ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, παραγνωρίζοντας ακόμα και τη δήλωση της ίδιας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για την επιτυχία της χώρας μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, προσπαθεί να υποβάλει στον κυπριακό λαό αναληθείς εικόνες για γεγονότα που όλοι τα βιώσαμε μόλις πρόσφατα, ισχυριζόμενος ότι η Κυβέρνηση έδρασε αργά και υπό το κράτος δήθεν της κατακραυγής», είπε ο Κυριάκος Κούσιος.
 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, η Κυπριακή Κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες στην Ευρώπη που νωρίς, από τα μέσα του Γενάρη, άρχισε να λαμβάνει μέτρα για προστασία του συνόλου του κυπριακού λαού από τον κορωνοϊό και οι μόνες αντιδράσεις που υπήρξαν εναντίον αυτών των μέτρων ήταν από τον κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ.
 
«Όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή αναστολή τεσσάρων σημείων διέλευσης για να ασκεί αποτελεσματικότερο έλεγχο, αυτό το μέτρο βρήκε αντιμέτωπο τον κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ, τα στελέχη του οποίου, μάλιστα, καλούσαν και παρίσταντο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπου προπηλακίζονταν στρατιώτες», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος.
 
Ανέφερε, ακόμη, ότι ο κ. Κυπριανού εγκαλούσε την Κυβέρνηση για τα μέτρα που έπαιρνε, ζητώντας τάχα επιστημονική τεκμηρίωση, ενώ οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ κατήγγελλαν την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή ήταν η μόνη «κατακραυγή» που βίωσε ο κυπριακός λαός την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή την παραφωνία του ΑΚΕΛ, σχολίασε ο κ. Κούσιος.
 
«Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών»
Ο κ. Κυπριανού παραγνωρίζει ότι ένας από τους λόγους επιτυχίας στον αγώνα της Κύπρου κατά της πανδημίας ήταν και τα δημόσια νοσηλευτήρια, για τα οποία ακόμα και σήμερα ο κ. Κυπριανού ισχυρίζεται ότι τάχα λόγω περικοπών παρουσίασαν εικόνα διάλυσης, είπε ο κ. Κούσιος.
 
«Την ίδια ώρα ψέγει τη νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη τα προηγούμενα χρόνια, που είναι πλέον  καθ΄ομολογίαν αποδεκτό ότι είναι αυτή η συνετή πολιτική που δίδει τη δυνατότητα στο κράτος να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες στην οικονομία από την υγειονομική κρίση», πρόσθεσε. 
 
Δήλωσε, ακόμη, ότι ο κ. Κυπριανού θέλησε σήμερα να μιλήσει για την επόμενη μέρα της πανδημίας και τις οικονομικές συνέπειες στον λαό μας ξεχνώντας ότι το κόμμα του αρνήθηκε να ψηφίσει την αναστολή των δόσεων των δανείων μέχρι τον Δεκέμβριο, για εννιά μήνες, με αστήρικτες δικαιολογίες, ενώ δεν αποδέχτηκε  το πρώτο οικονομικό σχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνησή για την επανεκκίνησή της οικονομίας  και με τη στάση του προκάλεσε τη μεγάλη καθυστέρηση που όλοι πιστοποίησαν.
 
«Αν δεν υπήρχε η αποφασιστικότητα  και η θέληση της Κυβέρνησης για να ξεπεραστούν οι πολιτικές δυσκολίες που προκάλεσε το ΑΚΕΛ δεν θα υπήρχε το δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους», ανέφερε περαιτέρω.
 
«Παρατηρούμε για ακόμα μια φορά το ΑΚΕΛ να υιοθετεί μηδενιστική αντιπολιτευτική πολιτική. Αφήνουμε τη στάση και συμπεριφορά του ΑΚΕΛ στην κρίση των πολιτών», κατέληξε ο κ. Κούσιος.
 
Κρεσέντο μηδενισμού
Παρέμβαση έκανε λίγο νωρίτερα και ο ΔΗΣΥ, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δημήτρη Δημητρίου να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι «επιδόθηκε εκ νέου σε ένα κρεσέντο μηδενισμού». «Από την αντιμετώπιση της πανδημίας, που κατά ομολογία εντός κι εκτός χώρας είναι επιτυχημένη, μέχρι την οικονομία, ο κ. Κυπριανού δεν βρήκε πάλι τίποτα καλό να αποδώσει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.
 
Ωστόσο η κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις κατά πλειοψηφία και η κοινωνία, φέρνουν εις πέρας την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό επίπεδο αλλά και ως προς την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων. Γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας ανάμεσα στις πλέον επιτυχημένες στη διαχείριση της πανδημίας, είπε ο κ. Δημητρίου.
 
«Δεν θα ακολουθήσουμε το ΑΚΕΛ στην κατηφόρα που έχει πάρει. Αν ο κ. Κυπριανού θυμήθηκε μετά από τόσο καιρό να υπονομεύσει την προσπάθεια των πολιτών, τον αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας