Διαδοχικές συναντήσεις Πετρίδη με Πρέσβεις-Στο επίκεντρο ΑΟΖ και Αν. Μεσόγειος

Διαδοχικές εθιμοτυπικές συναντήσεις με τους Πρέσβεις της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας είχε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε συζήτηση και για την Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλήσεις στην ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε τους Πρέσβεις για το ενδιαφέρον των χωρών τους για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και για τις σταθερές θέσεις τους σε ό,τι αφορά στην Κυπριακή ΑΟΖ και την τήρηση του Δικαίου της Θάλασσας. Τόνισε παράλληλα ότι οι συνεργασίες και συμμαχίες που αναπτύσσονται με φίλιες χώρες συμβάλουν στη δημιουργία και διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.
 
Ο κ. Πετρίδης καλωσορίζοντας τον Πρέσβη της Ελλάδας Θεοχάρη Λαλάκο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για τη διαχρονική στήριξη του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ειδικότερα στον αγώνα για απαλλαγή από τα δεδομένα της κατοχής. Περαιτέρω, αναφέρθηκαν στις πολλές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν Κύπρος και Ελλάδα τονίζοντας παράλληλα τη στενή και εξαίρετη συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.  
 
Η Πρέσβης της Γαλλίας Isabelle Dumont εξήρε την άριστη συνεργασία που έχουν οι δύο χώρες στον τομέα της άμυνα και ασφάλειας έγινε συζήτηση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο Υπουργός Άμυνας και η κ. Dumont συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας.
 
Με τον Πρέσβη της Ιταλίας Andrea Cavallari συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας καθώς και τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον κ. Cavallari να τονίζει την ανάγκη την ανάγκη για σταθερότητα. Ο κ. Cavallari παρουσίασε στον Υπουργό Άμυνας το νέο διαπιστευμένο Ακόλουθο Άμυνας της Ιταλίας στην Κύπρο.  

Οι Πρέσβεις εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία που αναπτύχθηκε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και θα αναβαθμιστεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ