Την εμπιστοσύνη του προς την Γιολίτη εξέφρασε ο Λιλλήκας

«Η επιδίωξη μου, ως θεματοφύλακας του υπέρτατου αγαθού της δικαιοσύνης, θα είναι να βρίσκω τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις», δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος εξέφρασε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στα γραφεία της Συμμαχίας, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση, «αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε στο να μπούμε στη συζήτηση των μεγάλων θεμάτων, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ενώπιον της η νέα Υπουργός - ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο καλείται να επιτελέσει».
 
«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και την έχω διαβεβαιώσει ότι σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι η μεταρρύθμιση των δικαστηρίων, η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαστηρίου, η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας κλπ., θα μας βρει συμπαραστάτες στο έργο της», είπε.
 
«Είμαστε μεν αντιπολίτευση, αλλά όπως έχουμε αποδείξει σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Κυβέρνηση, είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Δεν αρκούμαστε στην κριτική επειδή διαφωνούμε. Έχουμε την παράδοση να καταθέτουμε προτάσεις και να δίνουμε θετικές απόψεις εκεί που καλούμαστε να συμβάλουμε στο να πετύχει μια Κυβέρνηση το έργο της», είπε.
 
«Έτσι έχω διαβεβαιώσει στην κυρία Υπουργό ότι είμαστε στη διάθεσή της, όπου κρίνει ότι εμείς μπορούμε να συμβάλουμε με προτάσεις, θα το πράξουμε. Έχω μεταφέρει στην κυρία Υπουργό, από τις εμπειρίες που έχουμε μέσα από το διάλογο με την κοινωνία, ότι πέραν από τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις που είναι ήδη ενώπιον του Κοινοβουλίου, εκείνο που κατά την άποψη μας επείγει είναι να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του αστυνομικού σώματος», είπε.
 
Είπε επίσης ότι το αστυνομικό σώμα, το οποίο έχει μεγάλες αρμοδιότητες για την ασφάλεια των πολιτών, θα πρέπει «να νοιώσει ότι έχει τη στήριξη της πολιτείας και του Υπουργείου για να μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο του».
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «όπως είχαμε ανακοινώσει από την πρώτη ημέρα διορισμού της κυρίας Υπουργού και των άλλων νέων Υπουργών, εμείς ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και το εννοούμε. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι είναι λάθος να κρίνονται άνθρωποι πριν αποδείξουν τι μπορεί να επιτελέσουν».
 
«Όλοι μας πρέπει να κρινόμαστε από το έργο μας όχι προκαταβολικά. Δεν πρέπει να προδικάζεται κάποιος χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία να αποδείξει τί μπορεί να προσφέρει σε αυτό τον τόπο από το πόστο που έχει αναλάβει. Αυτή ήταν και παραμένει η στάση μας και προς την κυρία Υπουργό και τους άλλους νέους Υπουργούς και θεωρώ ότι αυτή είναι η σωστή στάση», είπε.
 
Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την εμπιστοσύνη της Συμμαχίας προς την Υπουργό και την πεποίθηση ότι «θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που ανέλαβε». 
 
Από την πλευρά της, η  Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την υποδοχή και το καλωσόρισμα.
 
«Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ μας. Η επιδίωξη μου, ως θεματοφύλακας του υπέρτατου αγαθού της δικαιοσύνης, θα είναι να βρίσκω τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις γι΄ αυτό και θα επιδιώκω πάντα να συζητώ με όλα τα κόμματα και να προχωρώ στις λύσεις που θεωρώ ότι θα εξυπηρετήσουν τη δικαιοσύνη στον τόπο μας».
 
«Θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά