Προς διευθέτηση το ζήτημα των διελεύσεων από τον Λιμνίτη-Θα ζητούν ένα τεστ

Λύση για τους κατοίκους της περιοχής Πύργου Τυλληρίας, που χρησιμοποιούν το οδόφραγμα του Λιμνίτη καθημερινά για να διακινηθούν προς και από τη Λευκωσία, φαίνεται να έχει βρεθεί, μετά την παράλογη απόφαση της ψευδοκυβέρνησης να τους ζητά να πραγματοποιούν τεστ κορωνοϊού κάθε 72 ώρες.
 
Οι πιέσεις που ασκούσε η Κυβέρνηση προς την τουρκική πλευρά φαίνεται να απέδωσαν και οι Τ/κ έχουν αναθεωρήσει την απόφασή τους να ταλαιπωρούν επί σκοπού τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας.
 
Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του Κάτω Πύργου Νίκο Κλεάνθους, η Κυβέρνηση ενημερώθηκε για την πρόθεση να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή να πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού μόνο κατά την πρώτη διέλευση, και ακολούθως ο Πρόεδρος ενημέρωσε προσωπικά τον ίδιο. Ο κ. Κλεάνθους εκτιμά ότι ενδέχεται αυτή η αλλαγή στις απαιτήσεις του κατοχικού καθεστώτος να τεθεί σε εφαρμογή και εντός της ημέρας.
 
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε από τα κατεχόμενα, ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ και η Κυβέρνηση φαίνεται να τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας τα Ηνωμένα Έθνη.
 
Ο κ. Κλεάνθους ευχαρίστησε θερμά τον Νίκο Αναστασιάδη που χειρίστηκε προσωπικά το ζήτημα από την πρώτη στιγμή.
 
Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Ανδρέας Καρός πρόεδρος της Επιτροπής  για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων χαιρέτισε το άμεσο ενδιαφέρον του ΠτΔ, σημειώνοντας πως μετά την νέα εξέλιξη, οι κάτοικοι θα μπορούν να διέρχονται από το οδόφραγμα του Λιμνίτη μετά την διενέργεια τεστ PCR και με την παρουσίαση ενός χαρτιού από το κοινοτικό συμβούλιο ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας. 

Επιπρόσθετα ο κ. Καρός ευχαρίστησε και δημόσια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και κατέβαλε πολλές και επίμονες προσπάθειες για να γίνει η διευθέτηση. Όπως εξήγησε, υπό την σημερινή διευθέτηση κάποιος που επιθυμεί να είναι στην Λευκωσία θα μπορεί να μεταβαίνει από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας σε μια ώρα και δέκα λεπτά και όχι τρεις ώρες μέσω του παλιού δασικού δρόμου Πύργου-Κάμπου-Ορκόντα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα