Ζητά δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη ο Αβέρωφ- «Όλα στο φως»

Η «λίστα Γιωρκάτζη» πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα με το που θα κατατεθεί από την Κεντρική Τράπεζα στη Βουλή,  ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος θεωρεί πως θα πρέπει να εξεταστεί από εξειδικευμένο οίκο τύπου forensic.
 

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη «λίστα Γιωρκάτζη», ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «με το που θα κατατεθεί από την Κεντρική Τράπεζα στη Βουλή η λίστα, η θέση μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη, να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα».
 
Δεύτερον, συνέχισε, «θεωρούμε και το έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι ένας εξειδικευμένος οίκος, όπως τύπου forensic, με γρήγορες διαδικασίες και στενά χρονοδιαγράμματα, να εξετάσει αυτή τη λίστα» και εξέφρασε την άποψη πως «παράλληλα, αυτός ο forensic οργανισμός να έχει οδηγίες να εξετάσει και άλλα δάνεια, αν είχαν δοθεί χαριστικά, αν έχουν γίνει χαριστικές διαγραφές και εάν μετά τη λίστα Γιωρκάτζη υπάρχουν άλλα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ή κόμματα που έχουν  μη εξυπηρετούμενα δάνεια».
 
«Αυτή είναι η θέση μας, απλή και ξεκάθαρη, όλα στο φως», συμπλήρωσε.
 
Κληθείς να αναφερθεί στη δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για πρόθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παράσχει χρηματοδότηση για Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Κύπρο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αρκέστηκε να πει πως «δικαιολογημένα η Τουρκία αντέδρασε» και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί αντέδρασε το ΑΚΕΛ».
 
Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ έγιναν στο περιθώριο επίσκεψης του στο στρατολογικό γραφείο Λεμεσού, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, όπου έγινε ενημέρωση για τον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων.
 
Αναφορικά με αυτό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίηση του που «η Κύπρος, σιγά σιγά, μπαίνει στην ψηφιακή εποχή».
 
«Όλοι οι στρατεύσιμοι, χωρίς να χρειαστούν να πάνε σε οποιοδήποτε γραφείο, από την καφετερία που έπιναν τον καφέ τους ή από το σπίτι στον καναπέ τους, έχουν δώσει όλα τα στοιχεία και από τις 13 μέχρι τις 21 Ιουλίου, χωρίς να είναι όλοι μαζικά, αλλά γνωρίζουν εκ των προτέρων, πάλι πίνοντας τον καφέ τους, ποια μέρα και ποια ώρα θα καταταγούν», συμπλήρωσε.
 
Αλλά και την ίδια ώρα που θα καταταγούν, συνέχισε, «θα τους ανακοινωθεί το όπλο, το σώμα και η φρουρά που θα πάνε και, χωρίς να υπάρχουν χιλιάδες άτομα στον ίδιο χώρο, να πάνε να κάνουν την εκπαίδευση τους στη μονάδα και στην ειδικότητα που το ηλεκτρονικό σύστημα θα τους δώσει».
 
Ανέφερε δε πως το 80% των νεοσυλλέκτων θα καταταγεί στο σώμα και στη μονάδα της προτίμησης του.
 
«Αυτήν την Κύπρο θέλουμε, την Κύπρο της καινοτομίας που προχωρά, που δεν ταλαιπωρεί τον κόσμο, που γίνεται πράξη σταδιακά αυτός ο μεγάλος εθνικός στόχος, να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε μια ψηφιακή χώρα», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως η Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Καινοτομίας, όπως συνεργάστηκε και με το Υπουργείο Άμυνας, θα συνεργαστεί μαζί και με τα άλλα Υπουργεία «για να δούμε πραγματικές αλλαγές».
 
«Να μην ξαναδούμε ουρές έξω από κοινωνικές ασφαλίσεις, έξω από κτηματολόγια, να μην βλέπουμε καθυστερήσεις στις πολεοδομίες, στα τμήματα μετανάστευσης. Αυτήν την Κύπρο, την καλύτερη, θα δημιουργήσουμε και αυτή είναι η υπόσχεση μας προς τους πολίτες», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών