Δευτέρα 3 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ζήτησε από Ηροδότου την άμεση κατάθεση της λίστας Γιωρκάτζη στη Βουλή ο Συλλούρης

  09/07/2020 10:32
Ζήτησε από Ηροδότου την άμεση κατάθεση της λίστας Γιωρκάτζη στη Βουλή ο Συλλούρης

Ζήτησε από Ηροδότου την άμεση κατάθεση της λίστας Γιωρκάτζη στη Βουλή ο Συλλούρης

  09/07/2020 10:32
Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης απέστειλε το πρωί της Πέμπτης στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου επιστολή με την οποία τον ενημερώνει για τη σύσταση της Ad Hoc Επιτροπής για τη διερεύνηση θεμάτων που αφορούν τα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και επικαλούμενος τις νομοθεσίες για την κατάθεση στοιχείων και πληροφοριών στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τη Βουλή, τού ζητά να αποστείλει άμεσα και αυτούσια την «καλούμενη» «Λίστα Γιωρκάτζη.

Ο Πρόεδρος Βουλής προσθέτει ότι η Λίστα επεστράφη στον Διοικητή, επειδή κατά τη διαβίβαση της στον ίδιο δεν είχαν τηρηθεί οι νενομισμένες διαδικασίες.
 
Εξάλλου, συνέρχεται στις 11:00 αύριο, στο κτίριο της Βουλής, στην πρώτη της συνεδρία η Ad Hoc Επιτροπή για το θέμα.
 
Με βάση έγκυρες πληροφορίες από τη Βουλή, μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της Βουλής το πρωί της Πέμπτης στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο Κεντρικός Τραπεζίτης απέστειλε  τη Λίστα Γιωρκάτζη, η οποία παρελήφθη από τη Βουλή.
 
Γρίφος η δημοσιοποίησή της
Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 17 Ιουλίου θα αποφασίσει η Βουλή αν θα δημοσιοποιηθεί αυτούσια η πολυσυζητημένη Λίστα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. 

Στη χθεσινή του δήλωση του ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ενώπιον της Σύσκεψης Αρχηγών τέθηκε και Πρόταση Νόμου για βελτίωση του ισχύοντος νόμου για τον Πόθεν Έσχες που θα καταθέσει ο ίδιος στη Ολομέλεια της Βουλής στις 17 Ιουλίου, για να συζητηθεί από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση που θα καταθέσει επιδέχεται προσθήκες, αφαιρέσεις και τροποποιήσεις με απώτερο στόχο να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο για το πόθεν έσχες.
 
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως η σύσκεψη αρχηγών συζήτησε τους όρους εντολής της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (Λίστα Γιωρκάτζη). Διευκρίνισε ότι η Ad Hoc δεν θα περιοριστεί μόνο στη Λίστα Γιωρκάζη, αλλά θα επεκταθεί και σε όποια άλλα ζητήματα υπάρχουν που αφορούν Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, όπως ευνοϊκά δάνεια.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ότι το πρώτο θέμα που θα εξεταστεί άμεσα είναι κατά πόσον η Λίστα Γιωρκάτζη θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτούσια ως έχει ή όχι. Προς αυτό θα προχωρήσω εντός της εβδομάδας πρόσθεσε.
 
Από την Επιτροπή αποχώρησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος διαφώνησε με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας