Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

BINTEO: Σκληρή απάντηση Φουρλά στους επικριτές της Ελλάδας

  07/07/2020 14:29
BINTEO: Σκληρή απάντηση Φουρλά στους επικριτές της Ελλάδας

BINTEO: Σκληρή απάντηση Φουρλά στους επικριτές της Ελλάδας

  07/07/2020 14:29

Σε μια έντονη συζήτηση στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τρεις Αξιωματούχοι της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο συναρμόδιος Υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος ενημέρωσαν τα μέλη για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την εικόνα που παρατηρείται στα σύνορα με την Τουρκία.

Κατά τη συζήτηση, μερικοί Ευρωβουλευτές κατηγόρησαν την Ελλάδα χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς, υιοθετώντας πλήρως την προπαγάνδα της Άγκυρας, με τον Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ&ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, ως μέλος της Επιτροπής, να απαντά με ιδιαίτερα έντονο και αυστηρό ύφος, στις επικρίσεις.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβαση του ο κ. Φουρλάς τόνισε πως κατά τη συζήτηση ακούστηκαν εξωφρενικά πράγματα από συναδέλφους. «Ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον της Ελλάδας που δεν στοιχειοθετούνται. Πλήρη υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας και της προπαγάνδας του Ερντογάν. Ποιου; Του Ερντογάν, ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ζωές για να εκβιάσει την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Φουρλάς, ο οποίος την ίδια ώρα τόνισε πως ανάλογη ευαισθησία δεν υπήρξε όταν Τούρκοι ένοπλοι πετούσαν προς το μέρος του Ελληνικού εδάφους, καπνογόνα και πέτρες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα άρματα που χρησιμοποιούσε ο τουρκικός στρατός.

«Άρματα αγορασμένα με λεφτά Ευρωπαίων πολιτών τα οποία προσπαθούσαν να ρίξουν συρματοπλέγματα, να μπουν πού; Σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Δεν είδα αυτή την ευαισθησία πραγματικά και μου κάνει εντύπωση», και τόνισε ότι ως Ευρωκοινοβούλιο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι «στηρίζουμε πλήρως την προσπάθεια ενός κράτους μέλους, της Ελλάδας, να προστατεύσει τα σύνορα απέναντι σε μία απειλή. Τα σύνορα της Ευρώπης. Κάποιοι θα πρέπει να στραφούν στις χώρες τους και να μην κρύβονται κάτω από το χαλί και να τραβούν την ουρά τους απ’ έξω όταν έρθει η ώρα της ευθύνης» κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Φουρλάς.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας