Παρασκευή 7 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ν. Παπαδόπουλος: Και να ήθελε ο Αναστασιάδης τρίτη θητεία, δεν δικαιούται

  05/07/2020 15:26
Ν. Παπαδόπουλος: Και να ήθελε ο Αναστασιάδης τρίτη θητεία, δεν δικαιούται

Ν. Παπαδόπουλος: Και να ήθελε ο Αναστασιάδης τρίτη θητεία, δεν δικαιούται

  05/07/2020 15:26
Τη νέα δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας πως δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο, σχολίασε στο Twitter ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει πολλές φορές πει πως αυτή είναι η τελευταία του θητεία. Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» αν είναι κατηγορηματική η άρνησή του να μην επαναδιεκδικήσει το 2023, ανέφερε ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη. «Η πρόθεσή μου εκδηλώθηκε από το 2013, όταν κατέθεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόταση τροποποίησης του Συντάγματος, προκειμένου να περιοριστούν οι θητείες του Προέδρου στις δύο», πρόσθεσε.
 
«Το θέμα δεν είναι να χαίρεις δημοτικότητας αλλά να γνωρίζεις πότε εισέρχεσαι και πότε εξέρχεσαι από την πολιτική», δήλωσε, μάλιστα, ο Πρόεδρος, προσθέτοντας πως ό,τι έχεις να δώσεις, μπορείς να το δώσεις στη διάρκεια δύο θητειών. Για τον ίδιο, είπε, το ευτυχέστερο θα ήταν να αποχωρήσει με ψηλή δημοτικότητα.
 
Σχολιάζοντας την «οριστική και αμετάκλητη» θέση του Προέδρου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως είναι σεβαστή η απόφασή τού να μην επαναδιεκδικήσει τρίτη θητεία. «Φυσικά και να το θέλει, δεν μπορεί, αφού το απαγορεύει πλέον το Άρθρο 40(ε) του Συντάγματος και αντίθετα με το τι συζητείται, δεν προκύπτει οποιοδήποτε ζήτημα αναδρομικότητας», πρόσθεσε, επισυνάπτοντας φωτογραφία από το σχετικό άρθρο, λαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας