Τετάρτη 5 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Για fake news του ΕΛΚ, αναφορικά με την συζήτηση για την Τουρκία, κάνει λόγο η ομάδα της Αριστεράς

  02/07/2020 20:28
Για fake news του ΕΛΚ, αναφορικά με την συζήτηση για την Τουρκία, κάνει λόγο η ομάδα της Αριστεράς

Για fake news του ΕΛΚ, αναφορικά με την συζήτηση για την Τουρκία, κάνει λόγο η ομάδα της Αριστεράς

  02/07/2020 20:28
Η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (ΕΕΑ/ΒΠΑ) εξέδωσε απάντηση προς την ανακοίνωση του κόμματος της ευρωπαϊκής Δεξιάς, (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ΕΛΚ) σε σχέση με την επικείμενη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο των ενεργειών της Τουρκίας στη Μεσόγειο.
 
Όπως αναφέρει, η σημερινή αποτυχία να επιτευχθεί πολιτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημαίνει ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια της ερχόμενης βδομάδας για τις παραβιάσεις στα ύδατα της Ελλάδας και της Κύπρου από την Τουρκία θα διεξαχθεί χωρίς ψήφισμα.
 
«Ωστόσο, η ομάδα του δεξιού ΕΛΚ στοχοποίησε την ομάδα της ΕΕΑ/ΒΠΑ κατηγορώντας την ειδικά ότι έχει μπλοκάρει ψήφισμα για την επιθετικότητα της Τουρκίας. Η κατηγορία είναι εντελώς ανυπόστατη. Πρόκειται για μια σοκαριστικά κυνική προσπάθεια του ΕΛΚ να διαστρεβλώσει γεγονότα», υποστήριξε.
 
Ενόψει της Ολομέλειας της ερχόμενης βδομάδας η Ομάδα μας είχε καταθέσει γραπτώς αίτημα προς συζήτηση θέματο με τίτλο  «Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας». Στο γραπτό μας αίτημα είχαμε ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης που να ακολουθηθεί από ψηφοφορία επί Ψηφίσματος για αυτό το θέμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Σήμερα κατά τις διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων στο Κοινοβούλιο, όπου καθορίζεται η τελική ημερήσια διάταξη, δεν υπήρξε πλειοψηφία ως προς το να υπάρξει ψήφισμα. Οι πολιτικές ομάδες συμφώνησαν να υπάρξει συζήτηση υπό τον τίτλο: «Δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής/Ύπατου Εκπροσώπου για τη Σταθερότητα και Ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της  Τουρκίας», χωρίς ψηφοφορία επί Ψηφίσματος.
 
Η Ομάδα της ΕΕΑ/ΒΠΑ έχει την έντονη πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντική η διεξαγωγή της συζήτησης προκειμένου να αναδειχθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή και εκφράζει λύπη για το ότι το ΕΛΚ χρησιμοποιεί αυτό το θέμα για να παίξει παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας