Για fake news του ΕΛΚ, αναφορικά με την συζήτηση για την Τουρκία, κάνει λόγο η ομάδα της Αριστεράς

Η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (ΕΕΑ/ΒΠΑ) εξέδωσε απάντηση προς την ανακοίνωση του κόμματος της ευρωπαϊκής Δεξιάς, (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ΕΛΚ) σε σχέση με την επικείμενη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο των ενεργειών της Τουρκίας στη Μεσόγειο.
 
Όπως αναφέρει, η σημερινή αποτυχία να επιτευχθεί πολιτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημαίνει ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια της ερχόμενης βδομάδας για τις παραβιάσεις στα ύδατα της Ελλάδας και της Κύπρου από την Τουρκία θα διεξαχθεί χωρίς ψήφισμα.
 
«Ωστόσο, η ομάδα του δεξιού ΕΛΚ στοχοποίησε την ομάδα της ΕΕΑ/ΒΠΑ κατηγορώντας την ειδικά ότι έχει μπλοκάρει ψήφισμα για την επιθετικότητα της Τουρκίας. Η κατηγορία είναι εντελώς ανυπόστατη. Πρόκειται για μια σοκαριστικά κυνική προσπάθεια του ΕΛΚ να διαστρεβλώσει γεγονότα», υποστήριξε.
 
Ενόψει της Ολομέλειας της ερχόμενης βδομάδας η Ομάδα μας είχε καταθέσει γραπτώς αίτημα προς συζήτηση θέματο με τίτλο  «Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας». Στο γραπτό μας αίτημα είχαμε ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης που να ακολουθηθεί από ψηφοφορία επί Ψηφίσματος για αυτό το θέμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Σήμερα κατά τις διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων στο Κοινοβούλιο, όπου καθορίζεται η τελική ημερήσια διάταξη, δεν υπήρξε πλειοψηφία ως προς το να υπάρξει ψήφισμα. Οι πολιτικές ομάδες συμφώνησαν να υπάρξει συζήτηση υπό τον τίτλο: «Δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής/Ύπατου Εκπροσώπου για τη Σταθερότητα και Ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της  Τουρκίας», χωρίς ψηφοφορία επί Ψηφίσματος.
 
Η Ομάδα της ΕΕΑ/ΒΠΑ έχει την έντονη πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντική η διεξαγωγή της συζήτησης προκειμένου να αναδειχθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή και εκφράζει λύπη για το ότι το ΕΛΚ χρησιμοποιεί αυτό το θέμα για να παίξει παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση