Παρασκευή 7 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με Μαρία Βασιλειάδου κατεβαίνει στην Αγλαντζιά η ΕΔΕΚ

  02/07/2020 19:44
Με Μαρία Βασιλειάδου κατεβαίνει στην Αγλαντζιά η ΕΔΕΚ

Με Μαρία Βασιλειάδου κατεβαίνει στην Αγλαντζιά η ΕΔΕΚ

  02/07/2020 19:44
Τα μέλη του Πολιτικού  Γραφείου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ που συσκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα, έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την ομόφωνη απόφαση  της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας  για υιοθέτηση της υποψηφιότητας της Μαρίας Βασιλειάδου, Αναπλ. Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ,  για την διεκδίκηση της  δημαρχίας του Δήμου Αγλαντζιάς και την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Τοπική Οργάνωση της ΕΔΕΚ Αγλαντζιάς «διαψεύδει τα δημοσιεύματα που την φέρουν να αποφάσισε στήριξη του Κώστα Κόρτα στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου Αγλαντζιάς». Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες ανέφεραν ότι σε τοπικό επίπεδο, κυριαρχούσε αυτή η άποψη, αλλά δεν επικράτησε σε επαρχιακό. 
 
Σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01.07.2020, μετά από ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΔΕΚ ότι στηρίζει τις αποφάσεις της για τις Δημαρχιακές Εκλογές Αγλαντζιάς, καταλήγει η ανακοίνωση.   
 
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τον διορισμό του τέως Δημάρχου, Χαράλαμπου Πετρίδη στο Υπουργείο Άμυνας, ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναπληρωματική εκλογή δημάρχου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Πέμπτη 23 Ιουλίου θα είναι η ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ενώ η Κυριακή 2 Αυγούστου ορίστηκε ως η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Μετά και από την χθεσινή απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής και των Τοπικών Επιτροπών του ΔΗΚΟ στην Αγλαντζιά, για στήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Κόρτα, η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου θεωρείται δεδομένη.

Την υποψηφιότητα Κόρτα αναμένεται να στηρίξει και το ΑΚΕΛ, ωστόσο οι τελικές και επίσημες αποφάσεις της Εζεκία Παπαϊωάννου, αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όταν θα συνέλθουν οι τοπικές επιτροπές του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημοκρατικός Συναγερμός τρέχει ήδη έρευνα, ώστε να αφουγκραστούν τον παλμό των δημοτών και να πορευθούν αναλόγως. Στην εν λόγω έρευνα συμμετέχουν, τόσο κομματικά όσο και εξωκομματικά στελέχη που θα είχαν τα φόντα να αναλάβουν τα ηνία του Δήμου Αγλαντζιάς. Πάντως, μια από τις υποψηφιότητες που αξιολογούν στην Πινδάρου είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές του 2016, ενώ θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα στελέχη που η εμβέλειά τους ξεπερνά τα κομματικά όρια του ΔΗΣΥ.

Αύριο συνεδριάζει η επαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων, η οποία θα εξετάσει το ζήτημα των επαναληπτικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο, είναι το Κίνημα να κατέλθει στις αναπληρωματικές εκλογές με υποψήφια την αντιπρόεδρο του κόμματος Έφη Ξάνθου. Οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις του Κινήματος Οικολόγων, τοποθετούνται χρονικά, όπως και στα άλλα κόμματα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας