Το σπριντ των κομμάτων και η ονοματολογία για τις εκλογές στην Αγλαντζιά

Στις δύο Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, οι αναπληρωματικές εκλογές στην Αγλαντζιά, με τα κόμματα να βρίσκονται σε πυρετό διεργασιών για να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα στηρίξουν, σε μια εκλογική μάχη που εξελίσσονται σε πρόκριμα των επικείμενων βουλευτικών.
 
Συγκεκριμένα, μετά τον διορισμό του τέως Δημάρχου, Χαράλαμπου Πετρίδη στο Υπουργείο Άμυνας, ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναπληρωματική εκλογή δημάρχου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Πέμπτη 23 Ιουλίου θα είναι η ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ενώ η Κυριακή 2 Αυγούστου ορίστηκε ως η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
 
Παράλληλα τα κόμματα και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αγλαντζιά, συνεχίζουν τις διεργασίες για τον αντικαταστάτη του Χαράλαμπου Πετρίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ψήνουν» συνεργασίες με ορίζοντα τις Προεδρικές στην Αγλαντζιά-Ποιοι κλείδωσαν
 
Μετά και από την χθεσινή απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής και των Τοπικών Επιτροπών του ΔΗΚΟ στην Αγλαντζιά, για στήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Κόρτα, η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου θεωρείται δεδομένη.
 
Την υποψηφιότητα Κόρτα αναμένεται να στηρίξει και το ΑΚΕΛ, ωστόσο οι τελικές και επίσημες αποφάσεις της Εζεκία Παπαϊωάννου, αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όταν θα συνέλθουν οι τοπικές επιτροπές του κόμματος.
 
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημοκρατικός Συναγερμός τρέχει ήδη έρευνα, ώστε να αφουγκραστούν τον παλμό των δημοτών και να πορευθούν αναλόγως. Στην εν λόγω έρευνα συμμετέχουν, τόσο κομματικά όσο και εξωκομματικά στελέχη που θα είχαν τα φόντα να αναλάβουν τα ηνία του Δήμου Αγλαντζιάς.
 
Πάντως, μια από τις υποψηφιότητες που αξιολογούν στην Πινδάρου είναι αυτή του δημοτικού συμβούλου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές του 2016, ενώ θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα στελέχη που η εμβέλειά τους ξεπερνά τα κομματικά όρια του ΔΗΣΥ.
 
Στην έρευνα, ωστόσο, συμπεριλήφθηκαν και πρόσωπα από άλλα κόμματα όπως παραδείγματος χάρη η αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, η αντιπρόεδρος των Οικολόγων Έφη Ξάνθου καθώς και ο πρώην διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης.
 
Όσο αφορά την ΕΔΕΚ η τοπική οργάνωση του κόμματος σε χθεσινή της συνεδρία, τάχθηκε με οριακή πλειοψηφία, υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Κόρτα, όμως στα κεντρικά του κόμματος φαίνεται ότι επικρατεί διαφορετική άποψη.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαρίνος Σιζόπουλος, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ήθελε σε αυτή τη χρονική συγκυρία, όπου οι σχέσεις του με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ δεν βρίσκονται στο επίπεδο που ήταν στο παρελθόν, να εργαστεί για μια τέτοια συνεργασία.
 
Συνεπώς, οι όποιες αποφάσεις και ανεξάρτητα με την επιθυμία της τοπικής του κόμματος, θα ληφθούν σε ανώτατο κομματικό επίπεδο, όταν θα συνεδριάσουν τα αρμόδια κομματικά όργανα.
 
Στην αντίπερα όχθη, αύριο συνεδριάζει η επαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων, η οποία θα εξετάσει το ζήτημα των επαναληπτικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο, είναι το Κίνημα να κατέλθει στις αναπληρωματικές εκλογές με υποψήφια την αντιπρόεδρο του κόμματος Έφη Ξάνθου.
 
Πάντως, οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις του Κινήματος Οικολόγων, τοποθετούνται χρονικά, όπως και στα άλλα κόμματα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.
 
Εξάλλου, το στενό χρονικό περιθώριο μέχρι τις δύο Αυγούστου, δεν αφήνει στα κόμματα χρόνο για χάσιμο, αφού θα πρέπει άμεσα να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις και ακολούθως να ξεκινήσουν τον μίνι προεκλογικό αγώνα.

Δειτε Επισης

Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας